La proposta de la setmana: els meus regals d'aniversari

Aquesta setmana volia fer la proposta vinculada amb el meu aniversari, ja que ahir vaig fer vint-i-set anys, però no sabia com lligar-ho. Fins que ahir el Josep em va donar el seu regal: dues entrades per veure Josh Rouse a la sala bikini i quatre pel·lícules en dvd. Així que vaig pensar... recomana el cantant i també les quatre pel·lícules, que si t'ho han regalat és perquè t'agraden molt.

Per tant, la meva proposta setmanal és una miscel·lània de música i cinema composada per Josh Rouse i els films The Motorcycle Diaries, Das Leben der Anderen, Michael Clayton i Milk.

Josh Rouse és un cantautor de folk pop estadounidenc que quan l'escoltes experimentes aquella sensació de recàrrega d'energia positivia i relax, si més no, això és el que jo sento. Us penjo el videoclip d'una de les cançons que més m'agraden d'ell, a veure què us sembla, ja em direu.




A més a més, us vull recomanar The Motorcycle Diaries (trailer), que relata la gran aventura del ja mític Che Guevara, un viatge que es troba en l'origen de la icona del s.XX; és a dir, et descobreix el procés que experimenta el personatge fins a convertir-se en el conegut guerriller.

Das Leben der Anderen (trailer), és un d'aquells films europeus que expliquen la història més recent i que va tenir molt bona crítica quan es va estrenar, obtenint fins i tot l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. En aquest cas la pel·lícula versa sobre la totpoderosa Stasi, la policia secreta del règim comunista de l'antiga República Democràtica Alemana.

La tercera pel·lícula, Michael Clayton (trailer), tracta d'un personatge que es dedica a netejar els draps bruts dels importants clients del bufet d'advocats per al qual treballa. Una gran interpretació d'un dels actors més atractius de Hollywood, George Clooney, que rep la rèplica de qui va guanyar un Oscar per la seva interpretació, Tilda Swinton.

El darrer film que em va regalar és la meravellosa història d'un dels mil·lers de petits herois que componen la història, i gràcies als quals anem assolint drets a la nostra societat. Milk (trailer), en referència a Harvey Milk, el primer polític obertament homosexual que va ser escollit per a un càrrec públic als Estats Units (1977), explica la seva història. Interpretat per un actor que sempre està per sobre de les expectatives, Sean Penn.

Mentre acabo d'escriure tot això, me n'adono que tres dels films estan basats en fets reals i tenen un alt contingut polític. No tinc remei, quan quelcom t'apassiona...