Sant Jordi i la proposta de la setmana: Invisible

Avui és Sant Jordi, una de les diades més maques, on l'amor i la cultura envaeixen els carrers engalanant-los amb llibres i roses perfumades. Cues per esperar poder saludar aquell autor o autora que l'ha fet vibrar, sommiar, reflexionar... Adolescents temerosos que regalen les seves primeres roses a aquella noia que els ha robat el primer petó. Dones que cerquen llibres amb l'esperança d'encertar enguany el text que faci recuperar l'afició a la lectura d'un marit que només para atenció als diaris esportius. Homes que fan peripècies per sortir puntuals de la feina per poder arribar amb la rosa a l'hora de dinar. Joves parelles que han adaptat la tradició, i llibres i roses s'intercanvien indistintament del sexe...

Sant Jordi ens ha de fer sentir orgullosos, perquè concentrem en una diada la bellesa de la nostra essència com a éssers humans, l'amor i la cultura, la millor part de nosaltres, de tot el que som capaços de construir. Sant Jordi és aquell dia que et sents meravellosament obligat a regalar roses i llibres, tot i que qualsevol dia és bo per regalar una flor a la persona que estimes o un llibre a qualsevol que vulguis que emprengui un meravellós viatge a través de les seves paraules.

Jo avui us proposo un viatge de la mà de Paul Auster. Fa molts anys que diferents persones al llarg de la meva vida m'han recomanat la seva lectura, alguns d'ells aferrissats defensors i deboradors dels seus llibres. No sé per què mai havia fet el pas d'emprendre la lectura d'algun dels seus títols, però ara sé que m'havia perdut un gran plaer. Per sort, encara he estat a temps... Fa uns dies una bona amiga va regalar a la meva parella la seva darrera obra, Invisible. Ell tenia una lectura a mitges i jo acabava de finalitzar la meva, així que vaig decidir fer per fi el pas al món Auster... M'ha encantat! La manera com defineix els personatges, les seves descripcions i la manera d'entrecreuar la trama conduint-te de manera magistral a través d'una tan excepcional com humana història. Un llibre que és impossible que et deixi indiferent, tant pel seu contingut, com per la manera com està narrat. Si encara no sabeu que regalar aquest Sant Jordi, no dubteu, és una aposta segura, sempre i quan la persona en qüestió no s'escandalitzi fàcilment.