• Butlletí Municipal

  Nou any, nou Viladecans

  Iniciem el 2019 i amb ell acabem aquest mandat municipal. Fa més de tres anys que soc portaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament, que també integren la Myriam Moysset i en Xavi Martín. Tot aquest temps ha sigut una gran aventura farcida de feina, frustració per les mocions que no ens han aprovat i satisfacció per les fites assolides. Un període apassionant que esperem que en uns mesos encara ho sigui més, perquè tenim un model de ciutat clar i volem tenir totes les eines possibles per poder-lo fer realitat.

 • Amb aquesta campanya busquem el contacte amb la gent
  Punt de Trobada

  #FemBarri

  A ERC Viladecans portem anys proposant mesures per recosir els barris de la ciutat, físicament i mental. Volem consolidar un sentiment compartit de pertinença, reforçar una identitat local on tothom se senti còmode i que fomenti l’autoestima col·lectiva. Perquè al capdavall això també té implicacions positives en la qualitat de vida. Entendre l’espai públic com un bé comú per fomentar el civisme o apel·lar als nostres actius socials, culturals, econòmics, esportius, patrimonials, naturals o paisatgístics per apoderar-nos.

 • Planificació urbanística al solar de l'antic Poliesportiu Centre
  Punt de Trobada

  Trist desenllaç pel Poliesportiu Centre

  Durant el passat Ple de novembre es va formalitzar la venta dels terrenys del Poliesportiu Centre. Com si fos una subhasta, el concurs de licitació l’ha guanyat la promotora que ha ofert més diners pel terreny. En concret, 7 milions d’euros que no inclouen cap metre quadrat d’habitatge protegit, ni un centímetre per a equipaments. Aquesta venta, doncs, esdevé un dels darrers exemples més flagrants, simptomàtics del que des d’ERC fa temps que venim advertint: el govern de Viladecans està convertint l’Ajuntament, la casa de tots, en una promotora immobiliària.

 • La Torre Modolell és un dels edificis més emblemàtics de Viladecans

  Per fi! Però...

  Per fi hi ha una partida pressupostària per consolidar un dels elements patrimonials que més ens defineixen com a ciutat: la Torre Modolell. Una de les diverses demandes -conjuntament amb la redefinició de La Rambla o la dignificació i reforma dels Jarfins de Magdalena Modolell- que fa anys que reclamem per millorar el patrimoni i el barri centre. Però sabeu quin és el preu que hem pagat per aconseguir aquests diners? Tirar a terra un altre element emblemàtic de la història viladecanenca, un lloc de trobada, pràctica esportiva i celebració: el Poliesportiu Centre.

 • El conseller d'Ensenyament es va reunir amb la comunitat educativa de l'Escola i l'Institut

  Nou institut-escola

  Per fi tindrem nou institut-escola al costat de l’ambulatori de la Torre Roja. La lluita incansable de l’Escola Mediterrània ha donat fruits i d’aquí a pocs anys compartiran bastant més que espais amb l’Institut Olímpia. La comunitat educativa del centre ha mantingut viu el projecte, i això ha permès que ara el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, en coherència amb el compromís d’Esquerra Republicana amb el model d’institut-escola, hagi pogut anunciar durant el mes d’octubre la construcció d’aquest nou equipament.

 • Solar de l'antic Poliesportiu Centre que es convertirà en un edifici d'habitatges de sis plantes
  Repensem Viladecans

  Dret a la ciutat

  Tal com recullen les Nacions Unides, les persones que vivim en entorns urbans com Viladecans tenim dret a la ciutat. És un concepte encara absent a les lleis del nostre marc jurídic però cada vegada més present. Aquí i allà proliferen accions col·lectives orientades a la construcció del dret al barri i a la ciutat com el Sindicat de Llogaters a Barcelona que lluita per un lloguer just. Des d’ERC compartim l’ideal d’una ciutat per tothom, amb igualtat en l’ús i el gaudiment, amb inclusió i garanties perquè tots els habitants, tant de generacions presents com futures i sense discriminacions de cap tipus, puguin crear ciutats justes, segures, sanes, accessibles, assequibles i sostenibles, amb prosperitat i qualitat de vida.

 • Vista de Viladecans des de Sant Ramon (foto de Jaume Muns)
  Butlletí Municipal

  Ser útils

  Arrenquem un curs carregat de primers aniversaris: 20 de setembre, 1 i 3 d’octubre, 2 de novembre... efemèrides que van mostrar el millor i el pitjor de la política. El millor i el pitjor de l’ésser humà. Però hi ha quelcom clar: no som els mateixos, som més que mai i estem en un punt de no retorn.    I ara què fem, es pregunten molts? Doncs des de la política hem de seguir sent útils. Perquè malgrat l’objectiu és immens i cal seguir sumant forces per assolir la fita definitiva, la vida avança i la gent necessita solucions als seus problemes quotidians.

 • Platja del Remolar
  Punt de Trobada

  Platges verges?

  Cada dos per tres des d’ERC veiem treure pit a l’Ajuntament -tenim un curiós exemple al número de setembre del butlletí municipal- pel fet de gaudir de la distinció Platges Verges que atorga l’entitat Ecologistes en Acció a les platges del Remolar i Cal Francès. Més enllà dels esforços per mantenir les dunes i la preservació de l’entorn, no sabem si estem davant d’un exercici de cinisme o de desmemòria. Perquè genera perplexitat recordar el passeig marítim que l’alcalde Ruiz pretenia asfaltar el 2012 a imatge i semblança dels passeigs de Gavà i Castelldefels.

 • Les obres a l'Hospital de Viladecans han començat aquest juliol.

  Hospital nou, ara sí!

  Aquest estiu per fi han entrat les màquines als terrenys del nostre hospital. Després d’anys d’espera, riscos, promeses incomplertes i reivindicacions, el Departament de Salut en mans d’ERC ha fet allò que calia des de feia massa, complir la paraula donada i construir l’hospital que necessitem. Durant quatre anys s’invertiran 60M€, es triplicarà la superfície actual i per fi deixarem de ser l’únic centre amb quatre llits per habitació. Per desmerèixer la feina dels consellers d’ERC Comín i Vergés, hi ha qui diu que aquestes obres només són gràcies a la mobilització ciutadana.

 • El caravàning està a l'alça al nostre país i més estès encara a Europa
  Butlletí Municipal

  Caravàning

  Un dels reptes que tenim com a ciutat és aprofitar les potencialitats que ens proporciona el fet d’estar tant a prop de Barcelona sense perdre la nostra identitat, sense ser absorbits en una gran conurbació uniforme. Actualment correm aquest risc i hem d’aconseguir posar Viladecans al mapa. Alhora, també hem d’aconseguir que la ciutadania disposi d’orgull de pertinença al municipi. Per assolir aquests objectius hem de posar en valor tots els trets que ens diferencien de la resta de municipis del nostre entorn, hem d’aprofitar i rendibilitzar els nostres punts forts, com els atractius naturals.

 • Enderroc del Poliesportiu Municipal del Centre
  Punt de Trobada

  Perdem identitat

  Ja fa molts mesos vam veure com amb poques setmanes allà on hi havia hagut un emblema de Viladecans cada cop hi havia un buit més gran. Es va anar desvestint el Poliesportiu Centre fins a deixar-ne l’estructura nua i ridícula, per després eliminar-ne tot rastre. Se’ns explicava des del govern municipal per activa i per passiva que enderrocar el pavelló era imprescindible per finançar la construcció del nou complex esportiu Podium, a la Torre Roja. Recordem que hi havia una part dels terrenys on s’ha construït Podium que estaven destinats a habitatge, i calia fer un canvi de cromos amb algun altre terreny municipal per encabir aquesta parcel·la d’habitatges.

 • Entrada a l'aparcament de la Plaça Constitució amb l'antic mercat a la dreta
  Butlletí Municipal

  Aparcar a Montserratina

  La Plaça de la Constitució és el pulmó de la Montserratina, el barri més dens de Viladecans. No en direm pulmó verd perquè la reforma de 2015 la va convertir en plaça dura, una més. Després d’aquella intervenció l’Ajuntament promou ara l’enderrocament de l’antic mercat per construir un bloc de 64 habitatges amb locals comercials als baixos. Ens preocupa que s’incrementi el sostre residencial i la circulació de vehicles en un entorn saturat. Però ens preocupa més que el futur aparcament soterrat respongui tan sols a les necessitats dels nous veïns i comerciants.

 • Repensem Viladecans

  Avancem cap a un nou Viladecans

  Vivim temps convulsos on ja no només es pretén fer política a cop de titular, sinó a cop de piulada. On sembla que cal ser el més demagog o histriònic per aconseguir uns quants vots. On sembla que només és necessari apel·lar a les emocions més primàries per reclamar l’atenció de la ciutadania. I tot això té com a conseqüències l’acceleració, la manca de reflexió, la cerca del resultat immediat, la incapacitat de presentar projectes sòlids que vagin més enllà de l’endemà.

 • Ple extraordinari al Casal Montserratina
  Butlletí Municipal

  Veure per creure

  El 5 d’abril vàrem fer el famós Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat que -ens deien-  era importantíssim celebrar abans d’acabar el 2017. Un Ple al qual només nosaltres ens vàrem abstenir perquè consideràvem que calia plantejar-lo bé. I el cert és que hauria anat bé reflexionar sobre el format escollit, perquè dubto que aportés massa res. Vam veure un equip de govern que fa molts anys que funciona per inèrcia, incapaç de fer autocrítica tal i com va quedar palès amb la intervenció de l’alcalde.

 • Treballs per retirar l'amiant de l'antiga bòbila de Sales
  Butlletí Municipal

  Fem fora l'amiant

  Com molts sabeu, l’equip de govern municipal va deixar que la Bòbila de Sales s’anés deteriorant poc a poc, atac vandàlic rere atac vandàlic. I això no només ha comportat perdre un valor patrimonial, sinó també un risc per a la salut pública, atesa la presència d’amiant en la seva estructura. Molts ho vàrem denunciar i vam demanar mesures, encapçalats per la Federació d’Associacions de Veïns de Viladecans. Aquest episodi ens va fer adonar que cal treballar per retirar el fibrociment de la nostra ciutat, facilitar la seva extracció als particulars i eliminar qualsevol rastre d’aquest material cancerigen de l’espai públic.