• No estic d'acord amb vostè, senyor Nicolàs

  Sóc neta d'una parella de tota la vida de Viladecans, el meu primer cognom fa segles que està adherit a la història de la nostra ciutat, però també sóc néta d'una parella que per fugir de la misèria i cercar oportunitats va venir a les nostres terres. El meu avi matern, va venir a Viladecans i ves per on, qui primer li va donar feina va ser un germà del meu avi, quines caramboles dóna la vida. Per tant, sóc herència d'aquells que el sr. Nicolás diu que són els de tota la vida i dels que van venir cercant un futur millor.

 • La proposta de la setmana: Gordos

  Em miro al mirall, m'acosto al mirall, me n'allunyo, prenc perspectiva. Miro de dalt a baix i em torno a acostar. M'allunyo una mica i no reconec el meu rostre. Només veig un seguit d'imperfeccions, el meu cos no té cap ordre, només és un cúmul d'imperfeccions... Així és com ens sentim si ens deixem portar pel matxucant discurs del culte al cos, un culte que pretén una utopia inabastable: la joventut eterna. Però no ser víctima d'això és difícil, i tots i totes hi hem caigut en alguna ocasió.

 • La proposta de la setmana: Pagafantas

  Dimarts a la nit, com de costum, vaig veure el que per a mi és el millor programa de la televisió actual, l'APM. En ell van sortir uns fragments del famós reportatge de Veo7, sobre el qual ja n'havia sentit a parlar però no n'havia vist res. Em nego a cedir a la morbositat. La qüestió és que sort que l'APM ho munta en format irònic, perquè sinó és perquè t'agafi mal de fetge. Jo em preguntava... com es poden dir tantes barbaritats en tant pocs segons? Som uns nazis, diuen. En primer lloc, vull pensar que qui fa servir a la lleugera aquesta terminologia ho fa sense ser plenament conscient del que està dient, perquè el genocidi que van dur a terme els nazis va ser una de les grans barbaritats que s'han comès a la història de la humanitat.

 • Racons de la meva ciutat: Remolar i Filipines

  Des que vaig mudar-me a aquest nou bloc no he escrit cap post sota el tema "Racons de la meva ciutat", tot i que encara no li havia tret molt de suc: només vaig parlar del Jardí Municipals i del Cau. Però avui he pensat que era moment per recuperar-lo, ja que em venia de gust parlar del "Remolar-Filipines". El passat dia 11 de març vàrem fer la meva presentació com a cap de llista d'Esquerra-Viladecans, i allà vàrem presentar una projecció on mostràvem les principals línies del nostre programa.

 • La proposta de la setmana: L'entrevista ideal Terribas-Montilla

  Avui no us propostaré cap pel·lícula, perquè en tot cas us hauria de fer una "no proposta" que consistiria en alguna pel·lícula del Pajares i l'Esteso per il·lustrar la misogínia que encara hi ha. Avui us recomano un vídeo on els del programa de ràdio Tot és molt confús han fet un muntatge satíric amb el que segons alguns creuen que hauria d'haver estat l'entrevista entre Terribas i Montilla: La setmana va començar amb una entrevista al president de la Generalitat a càrrec de la directora de TV3, Mònica Terribas.

 • La proposta de la setmana: Dead Poets Society

  Ahir va ser un dels dies més macos de la meva vida. Va ser la meva presentació com a cap de llista a les eleccions municipals. Vaig tenir el plaer de rebre el suport del Xavier Vendrell, diputat d'Esquerra i peça clau en la història d'Esquerra al Baix Llobregat i Joan Puigcercós, president d'Esquerra i cap de llista a les eleccions al Parlament. I entre el públic també vaig poder gaudir de la presència de l'Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra. Però rebre el suport d'aquests "pesos pesados" del nostre partit, tot i ser per a mi molt més que bons companys, no va ser el més important.

 • 8 de març

  Ahir va ser el Dia Internacional de les Dones, que m'ha mantingut força ocupada els darrers dies*. Com ja vaig escriure en aquest bloc, des de la Fundació organitzàvem una jornada que portava per nom El talent femení en el lideratge de les empreses. Si m'arriben a dir que hi hauria un parell de ponents que no podrien arribar perquè estarien colgades per Barcelona a causa d'una nevada... no m'ho hagués cregut ni per casualitat, però va ser així. Teníem molta gent inscrita i unes ponents de luxe.

 • Jo alço la veu contra el ciment

  Ahir vaig rebre un correu electrònic de la plataforma Salvem Oliveretes on es recomanava el muntatge que han fet amb la cançó Contra el ciment, de Pau Alabajos. La cançó ja l'havia escoltat en algun lloc i em va semblar preciosa, té un gran missatge que cal fer córrer arreu, i especialment en ciutats com Viladecans. El muntatge que han fet els de la plataforma em sembla brillant: en poc més de 3 minuts ressumeixen un dels grans missatges que cal transmetre en la nostra societat contemporània.

 • La proposta de la setmana: 4 luni, 3 saptamini si 2 zile

  Dimecres, amb el tràmit al Senat, es va aprovar la Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs. Una llei que podria ser més complerta, però que suposa un pas endavant en l'assoliment de drets per part de les dones. Aquesta llei comporta millorar el coneixement de drets en matèria d'educació sexual i reproductiva i garanteix la interrupció voluntària de l'embaràs al sistema sanitari públic, tot això donant més garanties a les dones.

 • La proposta de la setmana: Lugares comunes

  No he trobat el trailer, us deixo amb la primera escena de la pel·lícula, que crec ja és prou eloqüent sobre el film. Aquesta setmana ha estat clarament marcada pel debat monogràfic sobre la crisi econòmica que hi ha hagut al Congrés dels Diputats. Concretament pel pobre paper que han fet tant el president del Govern com el representant del partit més gran de l'oposició, és a dir, Zapatero i Rajoy. Com va dir Ridao “ZP vol fer en dos mesos el que no ha fet en dos anys” i ha estat incapaç de deixar a banda el seu infantil optimisme.

 • Tenologia punta i anacronisme de gènere

  Aquests dies Barcelona està envïda pel Mobil World Congress, el saló més important de telofonia mòbil i telecomunicacions. Això és una bona notícia per a la nostra economia, ja que ara mateix tot el món de les telecomunicacions té els ulls posats a Barcelona i les transaccions que es duran a terme determinaran el futur d'aquest mercat. A més de la inversió directa que comporta el moviment de gent que aporta aquest saló. Ara bé, ahir escoltava la ràdio i sentia que unes noies que treballaven al saló explicaven que la seva funció era "fer de reclam" dels possibles compradors.

 • La proposta de la setmana: els meus regals d'aniversari

  Aquesta setmana volia fer la proposta vinculada amb el meu aniversari, ja que ahir vaig fer vint-i-set anys, però no sabia com lligar-ho. Fins que ahir el Josep em va donar el seu regal: dues entrades per veure Josh Rouse a la sala bikini i quatre pel·lícules en dvd. Així que vaig pensar... recomana el cantant i també les quatre pel·lícules, que si t'ho han regalat és perquè t'agraden molt. Per tant, la meva proposta setmanal és una miscel·lània de música i cinema composada per Josh Rouse i els films The Motorcycle Diaries, Das Leben der Anderen, Michael Clayton i Milk.

 • La proposta de la setmana (passada): 30 minuts - S'ha acabat la festa

  Divendres em va ser impossible penjar la meva proposta de la setmana, però en el fons m'ha anat bé, perquè així us puc recomanar el programa de 30 minuts que van fer ahir. Una bona revisió de l'alegria amb la que masses consistoris s'han pres la seva gestió. Ningú diu que gestionar un ajuntament, per petit que sigui, sigui una tasca fàcil. Ara bé, aquesta dificultat i la crisi no poden ser l'excusa de la irresponsabilitat i la frivolitat amb la qual molts alcaldes i alcaldesses han realitzat les seves funcions.

 • Nova etapa, nou espai

  El passat 30 de gener va ser un dia important per a Esquerra-Viladecans, vàrem inaugurar la nostra nova seu. L'acte va constar d'una benvinguda a càrrec de Toni Padilla, el nostre secretari d'Imatge i Comunicació, que em va presentar com a nova cap de llista, donant-me així la paraula. Jo vaig aprofitar per donar les gràcies a tota la gent que ha fet possible que avui disposem d'aquest espai i per anunciar que el proper 11 de març a les 20.00h -encara tenim pendent concretar el lloc*- comptarem amb la presència del president del partit, Joan Puigcercós, per fer la presentació oficial de la candidatura.

 • Les propostes de la setmana: Los lunes al sol i Ficció

  Avui em veig obligada a fer dues propostes, perquè hi ha dos temes que vull comentar i dues pel·lícules que hi van molt bé. El gran titular del dia és L'atur puja un 18'8% el 2009 i situa el nombre total d'aturats en un màxim històric. Això està lligat amb els companys de la Roca, els quals actualment estan fent front a un ERO que el govern Zapatero va aprovar donant tota la raó a l'empresa (Podeu veure un comunicat de premsa aquí). Avui a les 20.15h a l'American Lake de Gavà es farà un concert solidari en suport a les 504 famílies que seran víctimes de l'atur en les properes setmanes.