• 8 de març

  Ahir va ser el Dia Internacional de les Dones, que m'ha mantingut força ocupada els darrers dies*. Com ja vaig escriure en aquest bloc, des de la Fundació organitzàvem una jornada que portava per nom El talent femení en el lideratge de les empreses. Si m'arriben a dir que hi hauria un parell de ponents que no podrien arribar perquè estarien colgades per Barcelona a causa d'una nevada... no m'ho hagués cregut ni per casualitat, però va ser així. Teníem molta gent inscrita i unes ponents de luxe.

 • Jo alço la veu contra el ciment

  Ahir vaig rebre un correu electrònic de la plataforma Salvem Oliveretes on es recomanava el muntatge que han fet amb la cançó Contra el ciment, de Pau Alabajos. La cançó ja l'havia escoltat en algun lloc i em va semblar preciosa, té un gran missatge que cal fer córrer arreu, i especialment en ciutats com Viladecans. El muntatge que han fet els de la plataforma em sembla brillant: en poc més de 3 minuts ressumeixen un dels grans missatges que cal transmetre en la nostra societat contemporània.

 • La proposta de la setmana: 4 luni, 3 saptamini si 2 zile

  Dimecres, amb el tràmit al Senat, es va aprovar la Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs. Una llei que podria ser més complerta, però que suposa un pas endavant en l'assoliment de drets per part de les dones. Aquesta llei comporta millorar el coneixement de drets en matèria d'educació sexual i reproductiva i garanteix la interrupció voluntària de l'embaràs al sistema sanitari públic, tot això donant més garanties a les dones.

 • La proposta de la setmana: Lugares comunes

  No he trobat el trailer, us deixo amb la primera escena de la pel·lícula, que crec ja és prou eloqüent sobre el film. Aquesta setmana ha estat clarament marcada pel debat monogràfic sobre la crisi econòmica que hi ha hagut al Congrés dels Diputats. Concretament pel pobre paper que han fet tant el president del Govern com el representant del partit més gran de l'oposició, és a dir, Zapatero i Rajoy. Com va dir Ridao “ZP vol fer en dos mesos el que no ha fet en dos anys” i ha estat incapaç de deixar a banda el seu infantil optimisme.

 • Tenologia punta i anacronisme de gènere

  Aquests dies Barcelona està envïda pel Mobil World Congress, el saló més important de telofonia mòbil i telecomunicacions. Això és una bona notícia per a la nostra economia, ja que ara mateix tot el món de les telecomunicacions té els ulls posats a Barcelona i les transaccions que es duran a terme determinaran el futur d'aquest mercat. A més de la inversió directa que comporta el moviment de gent que aporta aquest saló. Ara bé, ahir escoltava la ràdio i sentia que unes noies que treballaven al saló explicaven que la seva funció era "fer de reclam" dels possibles compradors.

 • La proposta de la setmana: els meus regals d'aniversari

  Aquesta setmana volia fer la proposta vinculada amb el meu aniversari, ja que ahir vaig fer vint-i-set anys, però no sabia com lligar-ho. Fins que ahir el Josep em va donar el seu regal: dues entrades per veure Josh Rouse a la sala bikini i quatre pel·lícules en dvd. Així que vaig pensar... recomana el cantant i també les quatre pel·lícules, que si t'ho han regalat és perquè t'agraden molt. Per tant, la meva proposta setmanal és una miscel·lània de música i cinema composada per Josh Rouse i els films The Motorcycle Diaries, Das Leben der Anderen, Michael Clayton i Milk.

 • La proposta de la setmana (passada): 30 minuts - S'ha acabat la festa

  Divendres em va ser impossible penjar la meva proposta de la setmana, però en el fons m'ha anat bé, perquè així us puc recomanar el programa de 30 minuts que van fer ahir. Una bona revisió de l'alegria amb la que masses consistoris s'han pres la seva gestió. Ningú diu que gestionar un ajuntament, per petit que sigui, sigui una tasca fàcil. Ara bé, aquesta dificultat i la crisi no poden ser l'excusa de la irresponsabilitat i la frivolitat amb la qual molts alcaldes i alcaldesses han realitzat les seves funcions.

 • Nova etapa, nou espai

  El passat 30 de gener va ser un dia important per a Esquerra-Viladecans, vàrem inaugurar la nostra nova seu. L'acte va constar d'una benvinguda a càrrec de Toni Padilla, el nostre secretari d'Imatge i Comunicació, que em va presentar com a nova cap de llista, donant-me així la paraula. Jo vaig aprofitar per donar les gràcies a tota la gent que ha fet possible que avui disposem d'aquest espai i per anunciar que el proper 11 de març a les 20.00h -encara tenim pendent concretar el lloc*- comptarem amb la presència del president del partit, Joan Puigcercós, per fer la presentació oficial de la candidatura.

 • Les propostes de la setmana: Los lunes al sol i Ficció

  Avui em veig obligada a fer dues propostes, perquè hi ha dos temes que vull comentar i dues pel·lícules que hi van molt bé. El gran titular del dia és L'atur puja un 18'8% el 2009 i situa el nombre total d'aturats en un màxim històric. Això està lligat amb els companys de la Roca, els quals actualment estan fent front a un ERO que el govern Zapatero va aprovar donant tota la raó a l'empresa (Podeu veure un comunicat de premsa aquí). Avui a les 20.15h a l'American Lake de Gavà es farà un concert solidari en suport a les 504 famílies que seran víctimes de l'atur en les properes setmanes.

 • La proposta de la setmana: Caramel

  Aquesta setmana hem pogut llegir el següent titular "La SGAE vol que les perruqueries paguin el cànon" (veure notícia aquí). En llegir la notícia me n'adonava que cada cop entenc menys el funcionament de l'SGAE. Se suposa que vetllen per la propietat intel·lectual dels seus socis, però entro a la web i no sé trobar enlloc un llistat dels seus socis i les seves obres per tal de saber quines estan subjectes al cànon i quines no. Dono voltes al tema i penso que o bé sóc tonta, o aquesta entitat privada és el millor xiringuito de la història.

 • La proposta de la setmana: The Graduate

  Un amic i company de feina em va passar aquesta setmana l'enllaç d'una notícia (la podeu llegir aquí) que titulava El "cas Robinson" ressuscita la cançó d'"El graduat". Ja havia sentit a parlar sobre el cas d'infidelitat de la primera dama d'Irlanda del Nord, però en llegir la notícia em sorprenen els detalls i em diverteix la dada sobre la cançó. Resulta que aquesta dona es va tornar boja per un noi que podria ser el seu nét i a qui assetjava fins arribar al ridícul. Ella, una dona de les de "moral impecable" i ultra conservadora, va perdre el nord per un atractiu jovenet de dinou anys a qui facilita contactes que li proporcionen una gran suma de diners en negocis.

 • Un gran repte: portar un cotxet per Viladecans

  Fa anys, quan vaig estar estudiant a Estocolm, em van sorprendre molt un parell de detalls que aquests dies he tornat a recordar. El primer detall és que al botó de les trampes per pujar als autobusos no hi havia un símbol de cadira de rodes, sinó un símbol amb un cotxet de bebé. Sé que portar una cadira de rodes deu ser molt dur i és l'obligació de tots adaptar les ciutats perquè aquestes persones puguin ser autosuficients. Però ja em perdonareu, aquestes persones són una excepció tenint en compte l'enorme quantitat de persones que empenyen els cotxets de les seves criatures.

 • La proposta de la setmana: Little Miss Sunshine

  Aquesta ha estat la setmana on els infants i les seves il·lusions han estat els màxims protagonistes, així que proposo una pel·lícula que té com a protagonista una nena que mobilitza tota la família per aconseguir fer realitat la seva il·lusió: Little Miss Sunshine. Una comèdia  intel·ligent que a través dels seus peculiars protagonistes fa una àcida crítica a la societat nordamericana. Recordo que fa molts anys vaig quedar molt impactada per un programa del 30 minuts. El programa en qüestió versava sobre els concursos de bellesa infantils nord-americans.

 • La màgia dels reis mags i algunes distorsions

  Demà els carrers s'ompliran de màgia, somriures i mirades plenes d'il·lusió. Demà passaran els reis mags d'orient pels carrers de les nostres ciutats i els nostres nens i nenes viuran un moment molt especial. Per a mi serà molt important, perquè tot i que l'any passat ja va ser diferent, enguany l'Ariadna ja comença a ser partícep d'aquesta màgia en tota la seva plenitud. Anirem a veure la carrossa -si el temps ens ho permet-, posarem mejar i beure als reis mags i als camells, i deixarem les seves sabates al balcó.

 • 2010, una nova etapa

  Per nosaltres aquest 2010 començarà amb les il·lusions i les energies renovades. El passat 3 de desembre l'assemblea d'Esquerra-Viladecans em va escollir per àmplia majoria com a nova cap de llista. Un projecte que encapçalo amb plena confiança en l'equip que em dóna suport i en les idees i els projectes que defensem i treballem amb il·lusió. Des de la meva candidatura treballarem per mantenir la identitat de Viladecans, reforçar la cohesió social, donar suport als emprenedors/es i treballadors/es locals, defensar la sostenibilitat mediambiental i aconseguir els serveis públics que calen; temes que per a nosaltres resulten claus.