• La proposta de la setmana: Caramel

  Aquesta setmana hem pogut llegir el següent titular "La SGAE vol que les perruqueries paguin el cànon" (veure notícia aquí). En llegir la notícia me n'adonava que cada cop entenc menys el funcionament de l'SGAE. Se suposa que vetllen per la propietat intel·lectual dels seus socis, però entro a la web i no sé trobar enlloc un llistat dels seus socis i les seves obres per tal de saber quines estan subjectes al cànon i quines no. Dono voltes al tema i penso que o bé sóc tonta, o aquesta entitat privada és el millor xiringuito de la història.

 • La proposta de la setmana: The Graduate

  Un amic i company de feina em va passar aquesta setmana l'enllaç d'una notícia (la podeu llegir aquí) que titulava El "cas Robinson" ressuscita la cançó d'"El graduat". Ja havia sentit a parlar sobre el cas d'infidelitat de la primera dama d'Irlanda del Nord, però en llegir la notícia em sorprenen els detalls i em diverteix la dada sobre la cançó. Resulta que aquesta dona es va tornar boja per un noi que podria ser el seu nét i a qui assetjava fins arribar al ridícul. Ella, una dona de les de "moral impecable" i ultra conservadora, va perdre el nord per un atractiu jovenet de dinou anys a qui facilita contactes que li proporcionen una gran suma de diners en negocis.

 • Un gran repte: portar un cotxet per Viladecans

  Fa anys, quan vaig estar estudiant a Estocolm, em van sorprendre molt un parell de detalls que aquests dies he tornat a recordar. El primer detall és que al botó de les trampes per pujar als autobusos no hi havia un símbol de cadira de rodes, sinó un símbol amb un cotxet de bebé. Sé que portar una cadira de rodes deu ser molt dur i és l'obligació de tots adaptar les ciutats perquè aquestes persones puguin ser autosuficients. Però ja em perdonareu, aquestes persones són una excepció tenint en compte l'enorme quantitat de persones que empenyen els cotxets de les seves criatures.

 • La proposta de la setmana: Little Miss Sunshine

  Aquesta ha estat la setmana on els infants i les seves il·lusions han estat els màxims protagonistes, així que proposo una pel·lícula que té com a protagonista una nena que mobilitza tota la família per aconseguir fer realitat la seva il·lusió: Little Miss Sunshine. Una comèdia  intel·ligent que a través dels seus peculiars protagonistes fa una àcida crítica a la societat nordamericana. Recordo que fa molts anys vaig quedar molt impactada per un programa del 30 minuts. El programa en qüestió versava sobre els concursos de bellesa infantils nord-americans.

 • La màgia dels reis mags i algunes distorsions

  Demà els carrers s'ompliran de màgia, somriures i mirades plenes d'il·lusió. Demà passaran els reis mags d'orient pels carrers de les nostres ciutats i els nostres nens i nenes viuran un moment molt especial. Per a mi serà molt important, perquè tot i que l'any passat ja va ser diferent, enguany l'Ariadna ja comença a ser partícep d'aquesta màgia en tota la seva plenitud. Anirem a veure la carrossa -si el temps ens ho permet-, posarem mejar i beure als reis mags i als camells, i deixarem les seves sabates al balcó.

 • 2010, una nova etapa

  Per nosaltres aquest 2010 començarà amb les il·lusions i les energies renovades. El passat 3 de desembre l'assemblea d'Esquerra-Viladecans em va escollir per àmplia majoria com a nova cap de llista. Un projecte que encapçalo amb plena confiança en l'equip que em dóna suport i en les idees i els projectes que defensem i treballem amb il·lusió. Des de la meva candidatura treballarem per mantenir la identitat de Viladecans, reforçar la cohesió social, donar suport als emprenedors/es i treballadors/es locals, defensar la sostenibilitat mediambiental i aconseguir els serveis públics que calen; temes que per a nosaltres resulten claus.

 • La proposta de la setmana: Good Will Hunting

  Quan s’inicia l’any tots ens plantegem objectius per acomplir en l’etapa que comença. Crec que la filosofia que planteja el ja famós anunci d’Estrella Damm i el Barça és la millor manera possible d’assolir aquests objectius. En aquesta línia, proposo la pel·lícula Good Will Hunting. Segurament cap de nosaltres tenim la capacitat intel·lectual del protagonista, però segur que tenim moltes potencialitats que sovint per incredulitat, por, inseguretat o handicaps diversos no ens atrevim a explotar.

 • La proposta de la setmana: Home for the holidays

  L’altre dia vaig tenir una idea... se’m va acudir que com m’agrada molt el cinema ―tot i que no sóc cap addicta al Verdi― els divendres podria penjar un trailer d’una pel·lícula a tall de proposta per al cap de setmana al facebook. Vaig donar-li un parell de voltes al tema i vaig pensar que poder seria interessant fer un post al meu bloc que argumentés el perquè de la proposta. Així que aquí estic, iniciant “l’apartat del bloc” la proposta de la setmana. Crec que si poso aquest títol tan genèric em pot permetre recomanar alguna excursió, algun llibre, alguna obra de teatre.

 • Benvinguts i benvingudes al meu nou bloc

  Feia més de tres anys vaig estrenar un bloc —Una finestra al món de la Bàrbara—, on hi tenia ganes de fer-hi obres per adaptar-lo als nous temps. El passat 3 de desembre vaig resultar escollida cap de llista d'Esquerra-Viladecans, de manera que se'm va oferir la possibilitat de disposar d'un nou bloc. Així doncs, aquí estic, donant-vos la benvinguda al meu nou bloc. Estrenar-lo em fa molta il·lusió, ja que va associat a un nou capítol a la meva vida. Encapçalar la llista d'Esquerra-Viladecans és un orgull per a mi i un repte apassionant i estimulant.