La proposta de la setmana: Good Will Hunting




Quan s’inicia l’any tots ens plantegem objectius per acomplir en l’etapa que comença. Crec que la filosofia que planteja el ja famós anunci d’Estrella Damm i el Barça és la millor manera possible d’assolir aquests objectius. En aquesta línia, proposo la pel·lícula Good Will Hunting.

Segurament cap de nosaltres tenim la capacitat intel·lectual del protagonista, però segur que tenim moltes potencialitats que sovint per incredulitat, por, inseguretat o handicaps diversos no ens atrevim a explotar. Good Will Hunting és una d’aquelles pel·lícules que carreguen d’energia positiva i ganes d’enfrontar-nos als nous reptes, que som capaços d’assolir a pesar dels nostres temors.

És un film que he vist en diverses ocasions i sempre m’aporta alguna reflexió i un bon sabor de boca. Una pel·lícula que parla de l’amor, de buscar la felicitat, de l’amistat, de les pors i de les injustícies del nostre món globalitzat. I tot això de mà de dos amics que van escriure un guió brillant i que han continuat la seva carrera com a actors. Un amb fortuna i l’altre amb talent. Perquè... com pot ser que hi hagi actors tan mediocres com Ben Affleck que es guanyin tan bé la vida?. Bé, no sé de què em sorprenc, passa a totes les professions, oi?

Pel que fa al tràiler, un cop més només l’he trobat en anglès, però he pensat que respectant l’idioma original és quan s’aprecia la plenitud de l’obra, la interpretació amb tots els matisos de l’actor. Així que a partir d’ara posaré el títol i el tràiler en l’idioma original del film.