8 de març

Ahir va ser el Dia Internacional de les Dones, que m'ha mantingut força ocupada els darrers dies*. Com ja vaig escriure en aquest bloc, des de la Fundació organitzàvem una jornada que portava per nom El talent femení en el lideratge de les empreses. Si m'arriben a dir que hi hauria un parell de ponents que no podrien arribar perquè estarien colgades per Barcelona a causa d'una nevada... no m'ho hagués cregut ni per casualitat, però va ser així. Teníem molta gent inscrita i unes ponents de luxe. Però al final vàrem ser la meitat de la gent prevista i dues ponents, a més del Joan Puigcercós, no van poder arribar a l'hotel on tenia lloc la jornada. Tot i així, cal agrair a tota la gent que va venir la seva participació i hem d'estar contentes per la feina feta.

Vam poder gaudir de les intervencions del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; de la secretària Nacional de la Dona d'Esquerra, Esther Alberich; de la directora del Departament de Dret Privat d'ESADE, Esther Sánchez; de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva; de la directora general del Grupo Vertisub, Pilar Almagro; de la productora de Massa d'Or Produccions, Isona Passola; i de la directora gerent de FIDEM, Núria Viñas. Tothom va coincidir en un mateix punt: cal canviar el model! La crisi ens mostra que és necessari i en aquest canvi de model s'ha d'incloure les dones a tots els nivells i àmbits de les empreses.

Una de les moltes reflexions que es van fer, va córrer a càrrec de l'Ester Alberich, que va dir que tampoc és que les dones no hi siguin, al contrari, va dir que sempre hi han estat, però cal visualitzar-les. Prenent aquesta idea faig la proposta de la setmana passada... us recomano la pel·lícula d'Alejandro Amenabar Agora. Un film que té per protagonista una de les moltes dones que han fet història, sense passar a la història. No creieu que ja toca que això canviï?

El film a mi em va agradar molt. No és un film d'aventures i això li ha comportat molts detractors, però trobo que és una pel·lícula que ajuda a visibilitzar les dones a la història, i ho fa amb una gran sensibilitat i una increïble manera de col·locar la càmera.





* Per això no vaig poder penjar divendres la proposta de la setmana.