La proposta de la setmana: L'entrevista ideal Terribas-Montilla

Avui no us propostaré cap pel·lícula, perquè en tot cas us hauria de fer una "no proposta" que consistiria en alguna pel·lícula del Pajares i l'Esteso per il·lustrar la misogínia que encara hi ha. Avui us recomano un vídeo on els del programa de ràdio Tot és molt confús han fet un muntatge satíric amb el que segons alguns creuen que hauria d'haver estat l'entrevista entre Terribas i Montilla:




La setmana va començar amb una entrevista al president de la Generalitat a càrrec de la directora de TV3, Mònica Terribas. Una excel·lent entrevista a càrrec de la millor periodista del país a l'hora de fer entrevistes, des del meu humil punt de vista. Però precisament això és el que se li ha criticat: la seva professionalitat. El paper d'alguns socialistes ha estat patètic. No puc expressar-ho de cap altra manera. Ja que titllar de "mal follada" només fa que retratar a la persona que ho diu, que a més de mal educada, és una misògina. Perquè si l'entrevistador hagués estat un home, posaria la mà al foc que aquest intent de desprestigiar al periodista responsable de l'entrevista no hagués pres aquest to. Però el lamentable no és que hi hagi algú del PSC que faci aquestes declaracions, sinó que no ha estat l'únic, i, encara més greu, que el partit al qual pertanyen no ha badat boca al respecte*.

Deu ser que n'hi ha que estan massa acostumats a les ensabonades, i quan es troba un professional davant que fa la seva feina i li demana per allò que la ciutadania vol i necessita saber, creuen que aquell periodista no està fent bé la seva feina perquè no és al que estan acostumats. Lamentable! Sense anar més lluny, puc posar un exemple de ben a prop sobre aquesta concepció tan particular dels mitjans: Viladecans Televisió. Al marge de com va anar tot el procés de canvi de televisió analògica a internet (que ja vaig comentar el seu dia aquí, en el meu antic bloc), ara resulta que en aquest nou canal de notícies sobre la ciutat de Viladecans, no hi ha cabuda per a la política. Sí, sí, com ho llegiu. Ara bé, aquesta manca d'espai per a la política se segueix d'una manera ben particular, perquè es fa un ampli seguiment de l'activitat del govern local amb aparicions constants de l'alcalde i el seu equip, però l'activitat de la resta de partits no hi té cabuda. Per exemple, des d'Esquerra els darrers mesos hem inaugurat una nova seu i hem presentat la nova candidata a les eleccions municipals (o sigui, jo), i no ens han vingut a cobrir. A mi em sembla surrealista!! I antidemocràtic al 100%!! Perquè entenc que és de màxim interès per a la ciutadania conèixer les opcions que té a l'hora d'escollir la composició del consistori, com també li interessa saber on ens pot trobar i quina és la nostra activitat. Però com alguns es creuen que hi ha institucions que els són pròpies...

No dono per tancat el tema i penso seguir parlant d'aquesta discriminació, però avui vull centrar-me en el cas de la directora de TV3. Vull fer un parell de comentaris més sobre l'entrevista i les reaccions que hi ha hagut, perquè també hi ha hagut reaccions molt positives. Per sort ha estat molta la gent que ha reaccionat defensant la tasca de la Mònica Terribas, sent-ne un exemple Joan Puigcercós, motiu pel qual m'enorgulleixo de formar part d'Esquerra (podeu trobar aquesta defensa aquí  i aquí). Un altre exemple d'aquesta defensa, a la vegada indignada per l'increïble de tot plegat, són dos articles d'opinió, el primer del Quim Monzó Mafiosos en facebook i el segon del Màrius Carol Méritos de un necio. Però no només això, la xarxa va plena, i fins i tot hi ha grups de facebook donant suport a la directora de TV3 Mònica Terribas. És la força del 2.0.

* Després d'escriure aquest post em vaig assabentar que el PSC va fer un comunicat al respecte. Molt discret a nivell de difusió, però al cap i a la fi l'han fet i els felicito. El podeu trobar aquí.