La proposta de la setmana: Pagafantas


Dimarts a la nit, com de costum, vaig veure el que per a mi és el millor programa de la televisió actual, l'APM. En ell van sortir uns fragments del famós reportatge de Veo7, sobre el qual ja n'havia sentit a parlar però no n'havia vist res. Em nego a cedir a la morbositat. La qüestió és que sort que l'APM ho munta en format irònic, perquè sinó és perquè t'agafi mal de fetge. Jo em preguntava... com es poden dir tantes barbaritats en tant pocs segons?

Som uns nazis, diuen. En primer lloc, vull pensar que qui fa servir a la lleugera aquesta terminologia ho fa sense ser plenament conscient del que està dient, perquè el genocidi que van dur a terme els nazis va ser una de les grans barbaritats que s'han comès a la història de la humanitat. Ara bé, si qui ho fa servir n'és conscient, aquesta persona no se la pot ni qualificar, perquè aquest paral·lelisme no té perdó. Perquè encara que tot el que diuen fos veritat, ni per casualitat es pot assimilar a un genocidi.

Però a més a més, i per descomptat, tot és mentida. Com es poden atrevir a dir que anem escopint a la gent o que es castiga als nens i nenes que al pati de l'escola parlen en castellà? Però quines barbaritats! Jo només sé una cosa, que a l'institut era de les poques que a casa parlava català, i tot i així no amb tothom. Ja que amb ma mare parlo castellà. Però aquesta és la nostra riquesa! Sóc una gran defensora de la diversitat en tots els seus nivells i per això considero que tota la humanitat hauria d'estar de dol si algun dia desaparegués el català. Un dia que espero que no arribi mai. Al marge de sentiments nacionals, considero que qui té dos dits de front hauria de defensar la riquesa cultural, els diferents prismes que ens permeten analitzar la vida des de cultures diferents.

Arribats a aquest punt del post us deveu preguntar... i a què ve la pel·lícula Pagafantas? Doncs a que davant d'aquests esperpéntics intents de criminalitzar els catalns i catalanes, el millor que es pot fer és riure, un dels més sans exercicis que existeixen. Per això aquesta setmana us proposo una comèdia. Una pel·lícula que té un argument ben tonto, però que et fa passar una bona estona, que és la seva única finalitat. Així que ja sabeu, si voleu passar una estona entretinguda escarxofats al sofà, llogueu-vos aquesta pel·lícula i desconnecteu. Rieu i elimineu energies negatives, sobretot si us heu torturat mirant el reportatge de Veo7. Ah! I per qui no s'hagi adonat... la pel·lícula és original en castellà...