La proposta de la setmana: Adéu, Espanya?




Ahir TV3 va fer un exercici que jo considero històric, va superar els complexes i els tabús i va emetre un documental seriós, rigorós i fet amb molt bon gust que tracta la viabilitat de la independència del país. És per això que avui us proposo l'exercici de veure aquest documental, que porta per nom Adéu, Espanya?. Un documental fet per a tothom i que tota persona que viu a Catalunya hauria de veure i escoltar atentament.

Aquells que aquests dies comencen a vibrar amb "la roja", però hagin decidit deixar créixer les arrels en terres catalanes haurien de ser els primers en veure'l. Per què? Doncs perquè aquest interessant treball dirigit per Dolors Genovès explica de forma molt pedagògica els motius i els avantatges que hi ha darrera de la independència de Catalunya. Una independència aventatjosa econòmicament i mostra de salut democràtica políticament. És a dir, si el poble de Catalunya decideix ser independent... què cal dir més? I si a sobre està més que demostrat que les nostres vides anirien molt millor... on està el problema? Bé, si sé on està el problema, que l'Estat espanyol perd -perdoneu-me l'expressió- la mamella catalana.

Entenc que hi hagi gent que se senti espanyola, hi van tenir les arrels, però si van decidir transplantar-les... no creieu que heu de mirar pel bé dels vostres fills? Amb el que es queda l'Estat espanyol i no es torna podríem construir més de 2.000 escoles en un any! Crec que aquells que porten els fills a escoles que estan en barracons -i que per culpa de la crisi no se sap quan deixaran d'estar-ho- estarien encantats.

Al meu yayo, quan algú li preguntava que per què no se'n tornava al "pueblo" ara que estava jubilat, ell els deia... "pues porque mis hijos y mis nietos están aquí". A ells, els meus avis materns, no els van donar l'oportunitat d'integrar-se, però tenien clar quina era la terra on havien decidit plantar-hi les arrels.