La proposta de la setmana: Tapas (dedicada als meus companys/es de llista)

Ahir vam celebrar un congrés comarcal per escollir els i les representants de la comarca a la llista electoral del Parlament. Dotze persones amb ganes de treballar, conscients de la importància de la política i de que som molts els que treballem pensant en el conjunt, no en l'interès propi. Tots nosaltres encapçalats per una persona que per a mi és un referent, l'Anna Simó. Una dona intel·ligent, treballadora, modesta i com acostumo a dir... "molt persona". Ella és un dels molts exemples que demostren que la política està plena de bona gent que s'hi dedica per ganes de fer feina i contribuir en assolir un objectiu, per a nosaltres... un país nacionalment lliure i socialment juts. Un tàndem indisociable i que creiem és la millor conjunció per a benefici de la majoria.

Jo vaig tenir l'orgull de ser escollida la tercera, darrera de dues dones -Anna Simó i Iolanda Llambrich-, així doncs, sembla que el Baix Llobregat torna a ser pioner. En quantes regionals es donarà això de tenir tres dones al capdavant de la llista territorial? I no només parlo del nostre partit...

Vull aprofitar aquest escrit per agrair la confiança de la gent de la meva comarca, que amb el seu suport enforteix la meva il·lusió per seguir treballant en aquest projecte compartit. Ahir, durant la meva intervenció vaig dir que em comprometia a seguir remant en aquest vaixell que es diu Esquerra i que ens ha de dur a aquest país nacionalment lliure i socialment just, i que també treballaria perquè el nombre de gent remant vagi en augment, perquè quants més siguem remant alhora, abans arribarem al nostre destí.



El congrés va tenir lloc a l'Hospitalet, ciutat de la nostra cap de llista comarcal -tot i que ella és filla d'Almús. Per això m'ha fet gràcia recomanar avui un film que converteix els carrers d'aquesta ciutat en un escenari, Tapas. Un film que va tenir molt d'èxit i que a mi em va agradar molt. És aquell cinema que mostra una certa quotidianitat costumbrista a través de curiosos personatges. La realitat supera la ficció i crec que aquest film agrupa petites històries que segur transcorren pels nostres baixllobregatins carrers. Una pel·lícula amb grans interpretacions, una àvia-camell encantadora encarnada per la gran Maria Galiana i moltes delirants escenes que et resulten un pel familiars i et provoquen somriures i complicitats a parts iguals.


Foto: Som els 11 dels representants d'Esquerra-Baix Llobregat a les llistes al Parlament (el dotzè, en Jordi Figueras, no es va poder quedar perquè tenia compromisos televisius). També hi surt l'exdiputat de la comarca, Xavier Vendrell.