Deixar d’afavorir els bancs

En el ple del mes de febrer es va aprovar per unanimitat una moció de suport a la dació en pagament de les hipoteques. Qui va presentar la moció va ser el grup municipal d’Esquerra, en coherència a la tasca que està duent a terme el nostre partit al Congrés i al Parlament de Catalunya. Nosaltres demanem als altres grups municipals que pressionin als seus homòlegs nacionals perquè facin el mateix. És a dir, que demanin als seus diputats del Congrés i del Parlament de Catalunya que quan Esquerra torni a intentar combatre el buit legal existent, que sobreprotegeix les entitats de crèdit i perjudica severament les famílies, votin a favor –el passat mes de febrer ho vàrem presentar al Congrés dels diputats i PSC, CiU i PP hi van votar en contra.

Als països anglosaxons, la dació de l’habitatge és en pagament del deute hipotecari, és a dir, amb el lliurament de l’habitatge, la persona pot saldar el deute amb l’entitat financera i no se li embarga cap altre patrimoni ni ingrés familiar present i futur. Amb el lliurament de les claus queda resolt el deute. A la legislació espanyola existeix un buit legal significatiu que determina la impossibilitat de fer palès una situació sobrevinguda de sobreendeutament familiar.

Des d’Esquerra treballem per equiparar-nos a aquest plantejament anglosaxó, perquè el nostre compromís amb la política no és estètic ni protegim les minories privilegiades, sinó que som coherents i lluitem en favor de la majoria de la població. Aquesta lluita comença pel municipi, i és en aquesta línia en la que treballem i ho seguirem fent des de l’Ajuntament.

Nosaltres imaginem un Viladecans millor, et sumes per fer-lo realitat?

Publicat al Viu Viladecans de març