No et vesteixis per sopar (LPS)

Aquesta setmana el govern bipartit s’ha superat en no dissimular quin peu calça. Per una banda retalla sense cap criteri la sanitat pública, per l’altra, elimina l’impost de successió. Per una banda, demana sacrificis a l’escola pública, per l’altra, incrementen el concert econòmic a una escola que segrega per sexes, el Xaloc.

Deixeu-me que m’aturi en aquest punt i expliqui què comporta l’eliminació de l’impost de successions. L’anterior govern va modificar aquest impost per tal que el 94% de la ciutadania no hagués de pagar-lo –perquè heretar sovint es convertia en un problema. Així doncs, el govern anterior va remodelar l’impost de successió per tal de fer-lo progressiu, de manera que només el 6% de la població havia de pagar, la part privilegiada, a la qual no els suposa cap problema haver de fer-ho. Malauradament l’actual govern ha preferit eliminar l’impost per tal que aquests privilegiats no hagin de pagar, però això comporta que tota la societat deixarà de disposar de 400 milions d’euros a l’any per invertir en sanitat -per seguir amb el fil de l’inici.

Poder us he avorrit amb aquest aclariment, em sap greu, però crec que no ens hem de deixar enganyar, hem d’estar informats per poder exercir el nostre dret a vot amb coneixement de causa.

Ara bé, per compensar-ho, us recomano que aquest cap de setmana aneu a veure No et vesteixis per sopar. Una comèdia interpretada per la companyia Mossèn Cinto Verdaguer de Viladecans, al Centre Cultural Sant Joan. Si voleu desconnectar, sapigueu que a banda dels bons moments que ens ofereix el Barça, també hi ha alternatives: riure durant una bona estona amb No et vesteixis per sopar.