Emprenyada!

Abans de començar la campanya vàrem fer un sopar amb tots els partits que teníem representació al consistori -el qual estava promogut per la publicació El Delta- on vaig proposar a tots els candidats a fer un debat. Tots van dir que sí, però l'alcalde va dir que tècnicament la televisió no podia cobrir-ho i que calia estudiar amb el seu equip quines opcions hi havia. Des d'aleshores vaig insistir sobre el tema a tots els partits i uns més que altres es feien els despistats, fins que finalment no va haver debat.

Avui em connecto per fer feina a l'ordinador, busco piulades de gent que deu estar a la constitució del ple per saber si ha passat res d'extraordinari, i resulta que el fet extraordinari és que estan retransmetent el ple de constitució en directe!!! Sóc conscient que és difícil fer arribar informació a la ciutadania quan tens pocs recursos, però també sóc conscient de la força de la xarxa. Si et plau, feu difusió d'aquesta informació, que la ciutadania de Viladecans sàpiga quina mena de govern local hi ha. Un que s'ha passat anys dient que no hi ha mitjans per retransmetre els plens en directe. Un que va impedir que hi hagués l'element més bàsic de salut democràtica durant una campanya: un debat entre tots els candidats i la candidata per tal que la ciutadania pogués contrastar els projectes que es presentaven. Un que ha reduït al màxim els mitjans de comunicació per tal que la ciutadania estigui desinformada i el caciquisme sobrevoli sobre nosaltres.

Jo intentaré no pensar què hagués passat si hi hagués hagut debat, perquè fer aquesta mena de pràctiques no és sana; la millor manera d'evitar aquesta temptativa és seguir treballant perquè les coses a la nostra ciutat canviïn.

Cal recordar que a Viladecans poden votar 47.377 persones i l'equip que governarà la ciutat (PSC: 8.394 + ICV-EUiA: 2340) sumen 10.734 vots. Evidentment, no som una excepció en l'abstencionisme i aquestes són les regles del joc democràtic, però han de pensar que no tota la ciutadania està d'acord amb la seva manera de fer les coses. Nosaltres treballarem durant quatre anys per demostrar als viladecanencs i viladecanenques que hi ha una altra manera de fer les coses, una altra manera de fer política i motius per tornar a creure en el sistema democràtic, el millor que existeix perquè les classes populars puguem dir la nostra, el millor que existeix perquè algun dia puguem disposar d'una societat nacionalment lliure i socialment justa.