Spain's secret conflict (LPS)



Després de força setmanes de desconnexió, incloent el bloc, torno a la plena activitat, mirant de prendre'm la rutina amb la màxima dolçor possible. Ara bé, una rutina que té lloc en un context político-social encara més crispat que quan vàrem prendre el parèntesi estiuenc, i això que semblava impossible. La interlocutòria del TSJC ha sigut un cop més a la moral catalana. Els catalans i catalanes no només rebem degut a la crisi i les retallades socials que provenen del bipartit que ens governa, sinó que també continuem sent qüestionats pel que som, calans que fa segles tenim una llengua, una cultura i una història pròpies.

Diumenge serà, un cop més, 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Però no serà una Diada qualsevol. Cada cop som més els que estem farts de que es qüestioni allò que som, sobretot per part de qui no sap en què consisteix això. Per aquest motiu avui us animo a gaudir d'una bona Diada, que en la meva ciutat, Viladecans, sempre es troba emmarcada per la seva Festa Major.

Per anar fent boca, crec que el documental que avui m'ha fet arribar la Laia és d'un gran interès i molt entenedor. Quaranta minuts on s'explica de forma molt pedagògica Què som? Què volem? Per què passa això? I quina imatge tenen de nosaltres aquells que volen que deixem de ser el que som.