Viladecans, ciutat deserta a l’agost

Quan passeges durant l’agost per la nostra ciutat tens la sensació d’estar a l’escena de la Gran Via de la pel·lícula d’Amenabar “Abre los ojos”, la ciutat resulta un espai desèrtic i sense activitat. Passen els anys i les dificultats de la gent per marxar de vacances augmenten, però el consistori no hi posa solucions.

La gent que no es pot permetre marxar de vacances, ha de poder gaudir de la seva ciutat, ha de poder disposar d’espais d’esbarjo i d’oferta cultural per tal que les seves vacances resultin el més gratificants possibles.

Des d’aquestes línies demano a l’equip de govern -un equip de govern renovat i que es presenta com a garant d’una nova manera de fer- que prenguin nota i, si bé per a aquest estiu ja no és possible, facin una bona planificació estival per al proper any.

Sí, són èpoques de restriccions i cal ser auster, però com hem dit repetidament, cal aplicar la imaginació, donar un parell de voltes a les coses i innovar. La ciutadania necessita sentir que el seu govern municipal és conscient dels seus problemes i mirar de facilitar-li la vida. Sí, amb coresponsabilitat i sensatesa, amb eficiència de recursos i racionalitat, però repeteixo, amb imaginació es poden fer moltes coses per tal de maximitzar els resultats amb pocs recursos.

Així doncs, espero que tingueu un bon estiu, i que el nou ajuntament sigui coherent amb allò que ens està explicant aquests dies i, poc a poc, vagi millorant en aquelles coses que encara no ha sabut afrontar tal i com la ciutadania es mereix.

Publicat al diari El Delta Noticias del mes de juliol