El camió de les escombraries

El passat 19 de setembre, sortint de Viladecans en cotxe per anar cap a la feina en plena hora punta em vaig trobar amb el camió de les escombraries. Normalment vaig més d'hora i no l'acostumo a trobar, però no era pas el primer cop que aquest servei es convertia en un destorb per a mi. No crec que sigui tant complicat fer passar el camió de les escombraries en un horari on la majoria de la població estigui a lloc i desperta, les 10.00h del matí, posem per cas. No, en comptes de posar en pràctica el sentit comú, sembla que com diu la dita "el sentit comú resulta el menys comú dels sentits", per a segons quines coses a la nostra ciutat.

Quan vaig aparcar el cotxe, un cop arribada al meu destí, vaig escriure als meus comptes de twitter i facebook el següent missatge "No trobo normal que els camions de les escombraries de #Viladecans passin a hora punta". Aquest senzill comentari va comportar força reaccions donant-li suport i explicant la seva casuística particular.

Així que per això avui escric aquestes línies, en primer lloc, per socialitzar aquest malestar col·lectiu, perquè sovint si no compartim aquests esdeveniments ens pensem que poder no és massa important, però quan els compartim ens adonem que fent una petita modificació es pot facilitar la vida a molta gent, perquè... al cap i a la fi, no és aquesta la feina de l'Ajuntament? En segon lloc, per demanar des d'aquest espai al govern municipal que rumiï sobre aquest fet i miri d'esmenar-ho -també ho farem arribar per altres vies. En tercer i darrer lloc, perquè ens feu arribar totes aquelles queixes de mobilitat o de qualsevol altre tipus per tal que nosaltres les puguem vehicular i mirar de solucionar (viladecans@esquerra.org / twitter: @blligadas / facebook: Bàrbara Lligadas)

En aquest país anem tots molt estressats i calen canvis profunds però, a vegades, amb petits detalls com aquest facilitem moltíssim episodis ben quotidians de la ciutadania, que en comptes d'haver de sortir deu minuts abans de casa per no topar amb el camió de les escombraries, podrà passar-los al llit descansant o fent el que vulgui.

Publicat a El Delta del mes de setembre