La por

La por és una eina fonamental del nostre instint de supervivència. Gràcies a la por, davant de situacions que desconeixem som previnguts, ens aturem i reflexionem. Com a éssers humans tenim l'instint elemental de sobreviure i fer sobreviure la nostra espècie, per això necessitem la por, per tal de no cometre errors que podrien acabar amb les nostres vides.

Ara bé, la por també és l'argument de qui no té arguments per convèncer. La por és la feblesa d'aquells que no han pogut o no han volgut informar-se, d'aquells que han estat víctima de la desinformació programada. La por és l'eina d'aquells que no volen que les coses canviïn.

Estem vivint un moment històric i només la por pot aturar-ne el procés. El poble de Catalunya ha madurat i ha pres consciència que només nosaltres som responsables del nostre destí, aquesta és la grandesa de la democràcia. El dia 11 de setembre vàrem sortir massivament al carrer, el món ho va veure i només els analfabets democràtics i/o els miops polítics ho van ignorar. Però poc a poc s'han adonat que no va ser una batzegada, sinó que va ser una mostra de quelcom que poc a poc va prenent forma. És per això que, davant la incapacitat per convèncer amb xifres o arguments, han començat a fer onejar la bandera de la por. Una bandera que sempre tenen llesta per a prestar-los servei.

Davant d'això només puc recomanar una cosa, com deia al principi, la por no ens ha de bloquejar, la por ens ha de servir per aturar-nos i reflexionar. La tasca de totes les persones que tenim clar que la por no pot ser mai fonament de res hem d'emprendre la difícil tasca de combatre-ho donant arguments. Hem de donar eines per a que tothom pugui decidir de forma realment lliure què vol. I ho hem de fer de forma civilitzada i amb il·lusió, tal i com ho vàrem demostrar la nostra històrica Diada.


Nota: Il·lustra el quadre "Desagradable sorpresa"de Henri Rousseau, a proposta del company Eduard López.