The help, alguns la necessitaran

Aquesta setmana hem assistit a un esdeveniment històric, un fet que marca el camí cap a la llibertat del nostre poble. S’ha aprovat la Declaració de Sobirania. Però, malauradament, no totes les parts que previsiblement podien votar a favor ho han fet. Mentre el procés de negociació era retransmès pels mitjans de comunicació gairebé en directe, amb filtració inclosa, escoltàvem perplexos declaracions surrealistes i contradiccions vergonyants. La desorientació d’uns i el purisme d’altres els ha impedit sumar-se a una fita excepcional. Se’n penediran.

Al llarg d’aquests dies l’obsessió pel respecte a la legalitat vigent va obrir un debat a les xarxes socials molt interessant, on es demostrava que gran part de les llibertats assolides al llarg de la història contemporània s’han aconseguit gràcies a trencar el marc legal, l'status quo vigent. Democràcia que ha aconseguit més democràcia. Una de les efemèrides més recordades fou quan l’activista nordamericana per a l’equiparació de drets civils entre blancs i negres, coneguda com a Rosa Parks, es va negar a cedir el seu seient d'autobús a un blanc.

Una efemèride que em va recordar la gran pel•lícula “The help” i que em va fer pensar que potser era hora de recuperar “la proposta de la setmana”. Aquests dies freds d’hivern ve de gust seure al sofà, tapar-se amb una manteta i mirar una bona pel•lícula. Doncs jo us proposo un pla perfecte, trieu com a pel•lícula “The help”. Una història de dones valentes que aconseguirà emocionar-vos i arrencar-vos somriures i rialles. Un film interpretat magistralment que t’absorbeix i poc a poc desperta el teu esperit de lluita, et sacseja i et convenç que les lluites justes mereixen fer esforços, valentia i fermesa, valors molt necessaris en els dies que estem vivint de forma tan apassionada.