Qüestió de gènere

El passat dissabte, 12 de juliol, des de la secretaria de les dones de la Federació Comarcal vàrem organitzar una jornada de treball amb les secretàries locals al restaurant Rústik de Corbera. La idea era prendre com a base la jornada de formació que vàrem fer a Begues, per anar més enllà. Vàrem iniciar la jornada amb una exposició teòrica a càrrec de Bàrbara Lligadas, secretària de les dones del Baix Llobregat i l’Hospitalet, que va servir com a punt de partida per a què les presents fessin una pluja d’idees sobre maneres d’organitzar-nos i propostes per al programa electoral municipal.

Des d’Esquerra Republicana considerem que la diversitat és riquesa, per això mai ha de comportar desigualtat. És per aquest motiu que des de la Federació Comarcal estem treballant persistentment per contribuir en la redefinició dels conceptes femení i masculí, conceptes que diferencien entre gèneres, basant-se en les diferències existents entre homes i dones per a convertir la diferència en desigualtat. Aquest era l’objectiu de la jornada de treball, aprofundir en la manera de fer front a aquesta desigualtat, tot establint mesures que ens permetran combatre-la de forma seriosa i eficient.

Durant la jornada es van tractar conceptes com noves masculinitats, d’igualtat de la diferència, de laberints amb sostres de vidre, de transversalitat i polítiques de gènere i criança, entre altres. Terminologia que poc a poc s’anirà desgranant i transmetent a les seccions locals, per tal que passin a formar part del nostre vocabulari habitual. Perquè no es pot construir un nou estat fonamentat en la desigualtat, una desigualtat que afecta a més del 50% de la població. Perquè volem canviar les coses, volem una nova comarca que també tingui present les dones i una altra manera de viure la feminitat i la masculinitat.

Després d’aquesta jornada de treball, estarem en contacte durant l’estiu per ampliar i ordenar tota la informació, de manera que a la tardor ho exposarem als caps de llista i caps de campanya com a una eina més per al seu projecte municipal.
- See more at: http://locals.esquerra.cat/baixllobregat/opinio/22219/questio-de-genere#sthash.J9xEbDZw.dpuf