Res serà igual

Nou mandat, nou Ajuntament i el mateix equip de govern (PSC+ICV) des de 2003. Semblaria que el consistori ha canviat poc o gens, però la realitat és ben diferent. Res serà igual. Les dues forces a l’executiu sumen per primer cop una majoria pels pèls, amb només 13 dels 25 regidors.

Els grups a l’oposició hem protagonitzat els majors sotracs amb la irrupció de noves formacions i el retorn d’altres amb més força que mai, com és el cas d’ERC. Després de tants anys de monopoli socialista cada cop hi ha més persones que consideren urgent repensar Viladecans. Els canvis a la nostra ciutat van més lents que en altres localitats, és cert, però també s’estan desencadenant. Perquè molta gent vol tornar a posar als veïns al centre de les polítiques públiques municipals i deixar enrere l’urbanisme faraònic que només beneficia a uns pocs.

Des d’ERC Viladecans farem una oposició ferma i constructiva, perquè volem assolir acords en aquells projectes que són necessaris i positius pel conjunt de la ciutat. En aquest sentit, ens felicitem que el PSC es faci seves propostes del nostre programa com la construcció de la segona biblioteca pública o la reforma de la Rambla Modolell. Ens trobaran cosint consensos, però també ens trobaran plantant cara quan insisteixin en el creixement irracional de la ciutat, amb macroprojectes que hipotequen el futur col·lectiu com l’outlet, el Pòdium o el Pla de Llevant.


 Publicat al butlletí municipal del mes de juliol