Butlletí Municipal

Útils des de l’oposició

Factura de la llum
Factura de la llum | ERC Viladecans
L’últim Ple va aprovar els pressupostos pel 2016 amb els únics vots a favor de l’equip de govern. Des d’ERC vam votar en contra perquè consoliden un model de ciutat antagònic al nostre: per exemple, la pujada de l’IBI no es veu compensada amb una millora sensible de la despesa social ni en més promoció de l’economia local.

Tanmateix, no tot són males notícies: gràcies a una proposta inicial d’Esquerra i al consens posterior el Ple va aprovar una moció important sobre carrils bici. Entre d’altres objectius, volem acabar el tram pendent entre el nucli urbà i la platja abans de la reobertura del pont de la carretera de la Vila, així com ampliar el mateix carril fins a l’Espai Natural del Remolar i la T1.

També a iniciativa d’ERC, el Ple va acordar per unanimitat una moció sobre pobresa energètica que insta totes les administracions a aprofundir en aquesta lluita. Al mateix temps, Viladecans exigeix a les companyies subministradores ajuts i descomptes importants i que qualsevol tall compti amb el perceptiu informe dels serveis socials. Per obvi que pugui semblar no ho és tant.

Finalment, volem destacar la declaració en motiu del Dia internacional contra la violència masclista, un text que vam enriquir amb mesures locals com l’impuls del Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones (SIAD) que encara resulta massa desconegut pel gruix de les nostres dones. Avui més que mai ens sentim útils des de l’oposició.