Butlletí Municipal

Quan fer política pren sentit

En el darrer Ple de gener hem tornat a fer política de debò. Tots els partits hem estat capaços d’arribar a acords sobre el nostre hospital i sobre el model educatiu, concretament pel que fa al mapa educatiu de la nostra ciutat i la problemàtica de l’escola Mediterrània.

Des d’Esquerra Republicana, a més, hem presentat tres mocions: una en solidaritat amb la gent del Delta de l’Ebre per l’enèsim intent d’agressió al seu territori i dues que tindran un impacte positiu directe sobre la nostra població. La primera evitarà que se segueixin produint abusos amb els serveis funeraris de la nostra ciutat, tot garantint el màxim d’informació i protecció per als usuaris. La segona permetrà salvar les cases de l’Avinguda Generalitat. Unes cases que fa quaranta anys que estan en perill per un pla urbanístic metropolità que vol ampliar la carretera de Barcelona. Durant aquestes dècades el PSC no ha fet res per protegir-les i el primer cop que ha fet quelcom vinculat a aquests habitatges era amb l’objectiu de tirar-los a terra conservant-ne només les façanes.

Aconseguir l’acord de tothom per salvar aquestes cases –inclòs el PSC, que davant l’evidència va ser capaç de rectificar a última hora- és una de les fites més gratificants de la meva trajectòria política. Sentir l’emoció dels veïns que han deixat de patir per les seves llars i de totes aquelles persones que defensen el patrimoni de la ciutat dóna sentit a la tasca que fem des del nostre grup municipal.