Butlletí Municipal

Polígon en lluita

Cadena humana a l'avinguda Generalitat (autor: Jaume Muns)
Cadena humana a l'avinguda Generalitat (autor: Jaume Muns) | Jaume Muns

Durant el passat Ple de febrer hem tornat a cosir consensos en totes aquelles mocions que versaven sobre temes socials.  Però ens vàrem mantenir ferms en la defensa de la nostra moció sobre l’aturada de la reforma del Polígon Centre,  que malauradament no va prosperar perquè només va obtenir el suport de VSP.

El vot en contra que més ens va amoïnar va ser el d’ICV, ja que el seu portaveu va reconèixer que no s’havien mirat la lletra petita i hi havia moltes coses que encara no tenien clares. Que un partit entri a un govern sense conèixer en què consisteix el projecte més important del mandat municipal ens sembla incomprensible, però encara resulta més greu que ICV sostingui aquest argument després de les diverses ampliacions de termini que hi ha hagut per presentar al·legacions.

El regidor de Planificació Territorial del PSC, al seu torn, ens va sorprendre amb la seva particular manera de valorar el nostre posicionament, tot dient-nos que estem obsessionats en desgastar el seu govern. Vaig haver d’explicar-li que allò que fem des del nostre grup municipal se’n diu fer oposició. I ho fem perquè tenim uns ideals, tenim un model alternatiu de ciutat clar i ho fem en coherència amb tot allò que vam prometre durant la campanya electoral i pel qual se’ns va votar.

Cal reconèixer que -malgrat vulguin silenciar la mobilització de centenars de persones dos dies abans del Ple en contra d’aquesta modificació urbanística- algun efecte va causar la nostra moció i l’ampli rebuig generat quan l’equip de govern va comprometre’s a tenir en compte els interessos dels afectats i les al·legacions. Caldrà veure si només són bones paraules... Nosaltres estarem vigilant!