Business friendly

Vinyeta de Rafel Fortuny inspirada en la relació d'Urbaser (Florentino Pérez) amb l'Ajuntament
Vinyeta de Rafel Fortuny inspirada en la relació d'Urbaser (Florentino Pérez) amb l'Ajuntament | Rafel Fortuny
A Viladecans tenim molts exemples de la generositat de l’Ajuntament amb multinacionals de tot tipus. Des de Neinver i el futur outlet, que amenaça seriosament el petit comerç de la ciutat, fins a Aldi Supermercats, que va aixecar el seu centre en uns terrenys programats com a zona verda fins que foren requalificats el 2013 per manca de “pressió ciutadana”, segons l’equip de govern.
 
És el mateix business friendly que trobem a la polèmica reforma del Polígon Centre, on la factoria Roca Radiadors resulta la part més beneficiada gràcies a una planificació que afavoreix l’aprofitament urbanístic de les seves naus industrials en desús. Tampoc oblidem l’important nombre de concessions de serveis públics que haurien de ser gestionats pel propi Ajuntament i, en canvi, se subcontracten a empreses privades amb ànim de lucre, algunes investigades per pressumptes casos de corrupció.
 
En aquesta llarga llista d’amistats destaca amb llum pròpia Urbaser, filial del grup ACS de Florentino Pérez. En l’últim Ple municipal vàrem comprovar com els grups al govern (PSC i ICV) prioritzaven els interessos de la concessionària davant dels comerciants i restauradors, molestos pels canvis imposats en la recollida selectiva de residus. I també vàrem haver d’escoltar com destinaven cinc dels set milions sobrants del pressupost de l’any passat a eixugar part del deute astronòmic contret amb Urbaser per aixecar Podium Viladecans... Amigos para siempre.