Butlletí Municipal

Hospital, sí o sí

El conseller Toni Comín amb regidors d'ERC del Baix Llobregat
El conseller Toni Comín amb regidors d'ERC del Baix Llobregat | ERC VIladecans
Hi havia un lema de campanya molt trillat que deia “Fets, no paraules”. Doncs bé, ha hagut d’arribar ERC a la Conselleria de Salut perquè això sigui així amb l’Hospital de Viladecans. I és que després d’anys de reclamacions, de veure com els nous hospitals de Sant Joan Despí i Sant Boi de Llobregat passaven per davant nostre, de patir per si buidaven el nostre hospital... Després de tot això, l’any vinent per fi començaran les esperades obres d’ampliació.

Salut invertirà 47 milions d’euros en l’ampliació de l’edifici, però mentrestant destinarà 300.000 euros per reduir llistes d’espera en derivacions quirúrgiques, 1’5 milions per a una nova àrea d’intervencions a la tercera planta del centre actual amb tres sales d’endoscòpia i un quiròfan per a cirurgia menor i, finalment, 1.125.000 euros per adequar la plantilla. A banda, si prosperen els nous pressupostos de la Generalitat s’invertiran 1’7 milions en activitat quirúrgica i 195.000 euros més en primeres visites i proves diagnòstiques.

I tot això per què? Doncs perquè a ERC -amb el conseller Toni Comín al capdavant- tenim clar que en ple segle XXI és extemporani i contraproduent tenir un hospital amb quatre pacients per habitació, pitjor encara amb el personal sanitari en constant tensió per manca de recursos humans. De la mateixa manera que no podem permetre que el centre hospitalari de referència per a centenars de milers de persones estigui seriosament limitat en la seva capacitat quirúrgica.

En resum, Viladecans tindrà ben aviat l’hospital que es mereix. Sí o sí.