Sense escrúpols

El bloc de set plantes que s'està construïnt a les portes d'Alba-rosa
El bloc de set plantes que s'està construïnt a les portes d'Alba-rosa | ERC VIladecans
Durant el Ple extraordinari que es va celebrar a causa de la detenció per presumpta corrupció de l'exprimer tinent d’alcalde i exsecretari del PSC a Viladecans, Joaquín Guerrero, vàrem defensar que hi ha tres maneres de fer política: decent, sense escrúpols i il·legal. Vàrem argumentar per què creiem que l’equip de govern ens té massa acostumats a la política sense escrúpols, i un dels exemples que vàrem posar va ser l’edifici de 7 plantes que s’està construint entre el Torrent Ballester i Alba-rosa. Un bloc que és un atemptat visual i trenca amb la lògica urbanística del barri.
 
Per això en el darrer Ple de maig vàrem presentar una moció per tal que es faci una revisió tècnica, econòmica i jurídica d’aquest edifici del carrer Josep Pallach en el termini màxim d'un mes. Moció que va prosperar gràcies al suport de tots els grups municipals a excepció del partit majoritari al govern, el PSC, demostrant així un cop més la seva manca d'escrúpols i el seu (no) model de ciutat. 
 
Caldrà veure, però, si els socialistes han anat més enllà de governar sense escrúpols, això només ho podrà dirimir la justícia. Des d’ERC creiem que hi ha una gran ombra que plana sobre el nostre Ajuntament pel que fa a la seva relació amb l’empresa Inipro i les seves filials. Per això vàrem denunciar-ho el 2014 a Fiscalia i a l'Oficina Antifrau, que va obrir una investigació al nostre Ajuntament amb tota la documentació que li hem aportat. Una feina que s'afegirà a la tasca del jutge de Tarragona que investiga el cas Inipro. Perquè amb la corrupció no s’hi val a frivolitzar i és responsabilitat de tots contribuir a posar llum davant dels dubtes i a fer neteja davant sentències fermes.