Butlletí Municipal

Oportunitats perdudes

Sindicatura de Greuges de Viladecans
Sindicatura de Greuges de Viladecans | Ajuntament de Viladecans
En el darrer Ple d’octubre hem perdut dues oportunitats: tenir un Síndic de Greuges reforçat per un ampli consens i blindar la ciutat davant la possibilitat de convertir-nos en “municipi turístic” amb l’únic objectiu de beneficiar una gran empresa,  l’outlet.
 
Fins ara Viladecans comptava amb un Síndic de Greuges que havia estat escollit amb una àmplia majoria política. Vicenç Mazón ha construït i dignificat la figura del Síndic a la nostra ciutat. Gràcies! Des d’ERC vam presentar per al seu relleu a Joan Bonich per la se va experiència com a regidor, però sobretot pel seu compromís amb la ciutadania, la seva contrastada sensibilitat i el seu caràcter conciliador.
 
Malauradament, serà José Luis Nicolás qui a partir d’ara defensi els drets de la ciutadania davant l’Ajuntament. Un exregidor socialista al govern fins l’any passat (!) que s’ha significat pel seu partidisme a les xarxes socials amb un to groller i despectiu. De les seves piulades a Twitter han sor tit “perles” dirigides a diversos veïns com “vete a la mierda”, “gilipollas” o “tú tomas alucinógenos”, entre d’altres.
 
D’altra banda, l’equip de govern (PSC+ICV) tampoc ha volgut comprometre’s a evitar que Viladecans pugui esdevenir “municipi turístic”, fet que comportaria la liberalització dels horaris comercials, incrementant encara més l’impacte de l’outlet sobre el nostre comerç de proximitat.