Butlletí Municipal

Fem fora l'amiant

Treballs per retirar l'amiant de l'antiga bòbila de Sales
Treballs per retirar l'amiant de l'antiga bòbila de Sales | Ajuntament de Viladecans
Com molts sabeu, l’equip de govern municipal va deixar que la Bòbila de Sales s’anés deteriorant poc a poc, atac vandàlic rere atac vandàlic. I això no només ha comportat perdre un valor patrimonial, sinó també un risc per a la salut pública, atesa la presència d’amiant en la seva estructura. Molts ho vàrem denunciar i vam demanar mesures, encapçalats per la Federació d’Associacions de Veïns de Viladecans.

Aquest episodi ens va fer adonar que cal treballar per retirar el fibrociment de la nostra ciutat, facilitar la seva extracció als particulars i eliminar qualsevol rastre d’aquest material cancerigen de l’espai públic. Per això vam promoure una moció aprovada al Ple de febrer amb aquestes mesures, tot sumant-nos a la iniciativa “Amiant Zero a Europa”. També vam aprovar donar suport a les demandes dels col·lectius de treballadors i familiars de Viladecans que han patit l’exposició activa a l’amiant i a altres substàncies perilloses en el seu lloc de treball, com és el cas de la factoria Roca.

Precisament aquesta multinacional és protagonista d’un nou pla urbanístic que canviarà la fisonomia de la nostra ciutat. Una reordenació que manté els llocs de treball i té potencialitats econòmiques i urbanístiques, però on hi ha bastant marge de millora. Per això hem presentat al·legacions: per eliminar alçades d’edificis, millorar la mobilitat o incrementar l’habitatge social, entre altres.