Butlletí Municipal

Aparcar a Montserratina

Entrada a l'aparcament de la Plaça Constitució amb l'antic mercat a la dreta
Entrada a l'aparcament de la Plaça Constitució amb l'antic mercat a la dreta | Google View
La Plaça de la Constitució és el pulmó de la Montserratina, el barri més dens de Viladecans. No en direm pulmó verd perquè la reforma de 2015 la va convertir en plaça dura, una més. Després d’aquella intervenció l’Ajuntament promou ara l’enderrocament de l’antic mercat per construir un bloc de 64 habitatges amb locals comercials als baixos.

Ens preocupa que s’incrementi el sostre residencial i la circulació de vehicles en un entorn saturat. Però ens preocupa més que el futur aparcament soterrat respongui tan sols a les necessitats dels nous veïns i comerciants. Per això hem presentat al·legacions: volem places de lloguer amb abonaments econòmics per als veïns que ja viuen al barri. Perquè la Montserratina és una de les zones amb més dèficit d’aparcament i cal aprofitar qualsevol oportunitat. El 2015 el govern local ja va perdre l’ocasió de promoure places en règim de concessió a l’aparcament del nou Mercat Municipal. Avui res impedeix ser ambiciosos i pensar en solucions als problemes de la ciutadania.

Des d’ERC també proposem destinar un 10% de l’edificabilitat a habitatge dotacional (per a gent gran i joves) i hem reclamat una reserva de m2 per equipaments com a compensació: plantegem que una part d’aquests espais acullin les seus dels agrupaments escoltes i guia de Viladecans en línia amb una moció que hem presentat al Ple de maig (finalment posposada). Per la seva implantació a la ciutat, pel seu caràcter cívic i educador, i per la manca d’espai que pateixen.