Hospital nou, ara sí!

Les obres a l'Hospital de Viladecans han començat aquest juliol.
Les obres a l'Hospital de Viladecans han començat aquest juliol. | ERC Viladecans
Aquest estiu per fi han entrat les màquines als terrenys del nostre hospital. Després d’anys d’espera, riscos, promeses incomplertes i reivindicacions, el Departament de Salut en mans d’ERC ha fet allò que calia des de feia massa, complir la paraula donada i construir l’hospital que necessitem.

Durant quatre anys s’invertiran 60M€, es triplicarà la superfície actual i per fi deixarem de ser l’únic centre amb quatre llits per habitació. Per desmerèixer la feina dels consellers d’ERC Comín i Vergés, hi ha qui diu que aquestes obres només són gràcies a la mobilització ciutadana. Aquest hospital va córrer el risc de perdre serveis i la ciutadania i els professionals sanitaris vam saber mantenir el pols. Ara bé, aquesta reivindicació ciutadana no hauria estat necessària si el PSC hagués complert el seu compromís i no hagués prioritzat un nou hospital concertat a Sant Joan Despí en lloc d’ampliar el nostre hospital públic. ERC també podria haver incomplert, però aquí està la diferència. Nosaltres hem fet entrar-hi les màquines.

Per últim, no podem oblidar que el conseller que va fer de l’ampliació de l’hospital una prioritat indiscutible està avui a l’exili, com tampoc podem oblidar que hi ha persones preses des de fa més de deu mesos per les seves idees. Esperem que aquest curs, que com sempre comença amb la nostra Festa Major d’estiu, puguin tornar totes a casa. Que gaudiu de la Festa Major!