Festa Major 2010

Acabo de veure que han penjat informació sobre la Festa Major d'enguany. Hi dono un cop d'ull (aquí) i anuncien com a les dues grans actuacions Los Panchos i Huecco. A partir d'aquí faig diverses reflexions i les vull compartir en aquest bloc.

En primer lloc... què passa amb la generació dels meus pares, que tenen cinquanta anys i els va l'estil rock, per exemple? Sóc conscient que no tenim pressupost per contractar els Rollins, U2 o Paul Simon, però segur que hi ha grups que els versionen de forma genial o que hi ha algun dj que punxa aquest tipus de música.

Per altra banda, la gran actuació per a la gent jove és un tal Huecco, del qual he buscat un vídeo al youtube i he descobert que és estil Melendi. El que em sorprèn és que no em sona gens, aquest home. Sé que no és un estil que m'entusiasmi, però es que ho venen com el gran intèrpret espanyol, i jo no n'he sentit a parlar en cap moment. I per a més inri dedueixo que d'un grup que canti en català, res de res. A pesar del bon estat de la música del país i el prestigi assolit en diversos estils.

Si Esquerra governéssim doneu per fet que sempre hi hauria interpretacions en català, però també doneu per fet que tindríem en compte altres gustos musicals, perquè quan es governa no s'ha de pensar en els gustos d'un mateix, sinó en els gustos de tota la població.

Però a banda de les actuacions contractades, la Festa Major són moltes més coses. I enguany n'hi ha una que em fa molta il·lusió, perquè és una iniciativa popular i si continua com fins ara donarà per fi personalitat a les nostres festes. Estic parlant del Mamut i de tot el que es farà vinculat amb això.

Per últim, també vull comentar que em sembla força encertada l'opció de fer la lectura del manifest del dia 11 de setembre a les 20.00h, ja que permet assistir a tota al programació oficial i després fer la pròpia de la nostra ciutat.