Gitanos, interessa que sembli que tot el bosc cau

Ho haig de reconèixer: no conec el col·lectiu gitano en profunditat, ara bé, no per això em deixo dur pels prejudicis i no considero que tots siguin iguals. Sí, hi ha gitanos incívics, però també hi ha molts "payos" que ho són. El problema és que quan un gitano molesta un veí, la gent afirma que ho és perquè és gitano. Si el veí que molesta és "payo" és senzillament un maleducat. I a sobre en el cas dels gitanos es generalitza i ja tots són iguals, mentre que mai pensaríem que tots els "payos" són maleducats, perquè clar, nosaltres formem part d'aquest col·lectiu.

I per què es fa això? Doncs perquè sempre va bé que hi hagi un cap de turc. I per tal que un col·lectiu sigui un cap de turc va bé que aquest sigui feble i estigui estigmatitzat. I per què va bé que hi hagi un cap de turc? Doncs per exemple, perquè els partits de dretes tinguin un "coco" amb qui atribuir por a la ciutadania i justificar que se'ls voti: "Que ve el "coco"! Que ve el "coco"!

A mi això del "coco" no m'agrada ni que es faci amb els infants per fer-los xantatge i aconseguir que facin el que vols, perquè només serveix per a una cosa: crear pors infundades als infants. El mateix succeeix amb els gitanos, només serveix per provocar pors infundades. I què és el que causa sempre por? El desconeixement. Perquè... oi que als nens no els describim què és el "coco"? Només saben que se'ls pot endur, però no el coneixen.

Aquí està el gran drama, que "es veu abans l'arbre que cau que el bosc que creix" i en el cas dels gitanos, per desconeixement, es creu que tot el bosc cau. No caiguem en tòpics, no culpem a qui no té la culpa. Quin sentit té que a França expulsin els gitanos? Doncs que mentrestant no es parla de crisi. Quin sentit té que el Garcia Albiol vexi els gitanos? Doncs perquè així amaguen la seva manca de propostes.

No us deixeu ser víctimes de la por. No us deixeu manipular. No utilitzeu qui no s'ho mereix com a cap de turc. Esforcem-nos tots plegats per conèixer-nos els uns als altres i no siguem còmplices de les injusticies. Els gitanos no mereixen estar en el punt de mira, qui ho hauria d'estar són els banquers, les constructores, els corruptes... tots aquells i aquelles que ens han dut a la crisi i mentre tots l'estem pagant ells segueixen amb els seus iots i les seves mansions.