Fent somriure l'estómac: Panellets

Després d'haver explicat en el post anterior que tenia intenció de tornar a fer panellets, no puc fer altra cosa que fer-hi una entrada per explicar com els vàrem fer. En primer lloc, els ingredients que nosaltres vàrem fer servir:

  • 1'5 kg d'ametlla mòlta
  • 1'5 kg de sucre
  • 2 ous
  • 2 patates
  • 400 g de pinyons
  • 300 g d'ametlla picada
  • 100 g d'ametlla marcona
  • 100 g de coco ratllat

Un cop es tenen tots els ingredients cal posar les patates a bullir amb la pell i moldre el sucre per tal que quedi "glas". Fetes aquestes prèvies ja podrem posar-nos a fer pròpiament els panellets, en concret, la massa que podem considerar la base. Només cladrà que barregem el sucre amb l'ametlla i els ous i les patates -cal tenir en compte que els ous i les patates han de ser en funció de la quantitat d'ametlla i sucre, ja que són els ingredients que permeten que la massa sigui homogènia.

Un cop feta la barreja tindrem la massa a partir de la qual anar fent les boletes i complementant amb altres ingredients. Nosaltres vàrem fer-ne de coco, barrejant la massa base amb coco ratllat. També en vàrem fer coberts amb pinyons i d'altres amb ametlla picada, per als quals cal tenir una mica de paciència. En darrer terme vàrem fer-ne amb una única ametlla a sobre.

Vàrem calcular -a ojo de buen cubero- uns 150 panellets, tots ells boníssims. Amb aquesta quantitat van poder menjar oncles, tietes, padrins, avis, yayes... i tot pel mateix preu que si haguéssim comprat uns 30 panellets. Quan no hi ha mainada fa una mica de mandra posar-s'hi, perquè és entretingut, però quan n'hi ha... compensa! Ara, és cert, que enguany l'Ariadna no va participar massa, però això de fer panellets a casa li va agradar!