Preus justor per a la pagesia o transvasament de l'Ebre

Avui és el primer dia de campanya. Han sortit els resultats del CIS i demostren que poc a poc tot torna al seu lloc. Esquerra conservem la força del 3r partit de l'arc parlamentari, però la diferència amb el PP no és àmplia, de manera que la pugna continua.

Al llarg dels darrers anys hem fet trontollar els fonaments d'un autonomisme pactista i conservador, creant estructures d'estat i pensant en tothom, no en petits sectors privilegiats. No podem permetre cap passa enrere en aquests avenços, només ens podem permetre mirar endavant, assegurant les fites aconseguides i treballant per assolir-ne de noves. Això només és possible si Esquerra decanta la balança.

Us posaré un exemple molt senzill. Un dels compromisos d'Esquerra en cas d'entrar a governar és treballar perquè la pagesia obtingui preus justos. La pagesia ocupa la mateixa gent que el sector de l'automoció i els productes resultants són de màxima qualitat. Cuidar la pagesia comporta cuidar la nostra terra, els nostres productes, la nostra identitat i, sobretot, fer justícia amb un sector important i necessari.

Si Esquerra no som decisius no podrem treballar per assolir aquest objectiu. És més, podem trobar-nos que es reobren amenaces contra el territori com el transvasament de l'Ebre. Vosaltres decidiu: Cuidem o amenacem la terra? Jo ho tinc clar, jo vull que el compromís d'Esquerra a favor que la pagesia sigui possible.