Fent somriure l'estòmac: menú de reis

Enguany és el segon any que celebrem els reis a casa meva. Sempre m'havia fet il•lusió ser l'amfitriona d'alguna festa nadalenca i ara ha quedat institucionalitzat. Com també ho ha quedat el menú d'aquesta jornada anual. Després d'un primer intent en el 2010 on el plat central no va ser l'encertat, he aconseguit fer somriure l'estómac dels meus comensals en un dia tan assenyalat.

El menú va constar d'un bon i ampli aperitiu, uns "llomillets de porc rellenos", un rosco de reis boníssim i pica pica de dolços nadalencs diversos.

Però anem a pams. En l'aperitiu vaig incloure coses per a tots els paladars:
• Amanida de salmó fumat, formatge fresc i vinagreta de fruits vermells
• Torradetes amb formatge Philadelphia i anxoves de l'escala
• Espàrrecs amb maionesa
• Dàtils fregits amb bacon
• Patates tipus "Fritos" i "3D"
• Gules amb all i bitxo
• Olives
• Tacs de fuet
El plat principal consistia en uns rotllos de "llomillets de porc rellenos" de Can Ginjaume (la botiga dels meus sogres a Figueres), que vaig rostir al forn en una safata plena de pastanaga, ceba i tomàquet tallats a rodanxes i regat amb gran quantitat d'oli d'oliva. Unes dues hores a 250º i unes bones matèries primeres donen un excel•lent resultat. Després s'agafen les verdures i part de l'oli i es passa pel "turmix" fent una deliciosa salsa que servirà per sucar-hi molt pa i endolcir el tendre tall.

El rosco de reis no té cap més secret que anar al Forn del Mig i comprar-ne la mida que interessi. Nosaltres som ben tradicionals i vam comprar-ne de massapà. Una aposta segura que aigualeix les boques de tots els presents.