Recuperant Montsoriu

Ahir vàrem anar d'excursió al Montseny. Quan el meu company em va dir que aniríem a veure el castell de Montsoriu, el nom em va fer pensar que jo ja hi havia estat. Un cop vaig ser allà, aquesta sensació va augmentar, i avui el Cabis i la Núria -que van estar allà amb mi- m'ho han confirmat a través del facebook. Efectivament, vàrem passar-hi una nit d'uns campaments de setmana santa de Pioners i Caravel•les, quan el castell estava obert a tothom.

A finals dels anys noranta, poc després que nosaltres hi fóssim, van tancar el castell i un patronat va encarregar fer-ne la conservació, per tal que posteriorment es poguessin fer visites guiades i el patrimoni no s'acabés ensorrant del tot. Aquestes visites han començat a fer-se fa cosa d'un mes i nosaltres ho hem aprofitat. Us recomano ferventment que hi aneu, perquè és una excursió molt maca: el castell està molt ben conservat -tot i que encara estan fent tasques arqueològiques-, les vistes des d'allà són increïbles, l'explicació del guia és molt interessant i cal caminar durant 2'7km per un maco camí fins a arribar-hi.

Un cop feta aquesta pinzellada del present, deixeu-me que viatgi una mica en el temps i recordi aquells campaments de fa dotze anys i que els meus amics m'han ajudat a fer tornar dels racons de la memòria. Vàrem començar amb un raid que va acabar amb el meu grup perdut, tenint alucinacions auditives i visuals per l'esgotament de tot plegat -ho vaig explicar al professor de filosofia de l'institut i m'utilitzava com a exemple quan parlava dels sentits a classe, poder alguns ho recordeu. No va ser res greu, una gran experiència de la qual vam aprendre tots plegats.

Un cop vam estar amb el grup, recordo que vam passar la segona nit en una explanada, on els companys encarregats de l'eix d'animació -un dels millors que recordo de la meva etapa al cau- ens van fer reflexionar amb una activitat molt interessant. Passada aquella nit vam fer cap al castell, on vam passar la darrera nit, i on el David, la Núria i la Lluna ens van fer passar una altra agradable vetllada amb la seva animació. Hi havia lluna plena i ho va fer més especial, un entorn preciós per a nosaltres sols, on vam passar una gran nit. I també recordo grans rialles jugant a pila de greix davant d'on actualment hi ha els lavabos per a les visites, una exposició sobre el castell i les màquines expenedores.