Repensem Viladecans

S'ha acabat la impunitat!

La Torre Modolell, seu de l'alcaldia
La Torre Modolell, seu de l'alcaldia | ERC Viladecans
Fa un any que sóc portaveu del grup municipal d’ERC a Viladecans acompanyada de dos grans regidors, la Myriam i el Xavi. Tots plegats, juntament amb la secció local d’Esquerra, ens hem fet un fart de pencar en coherència a allò que vàrem dir en el Ple d’investidura, és a dir, que cosiríem consensos entorn als temes socials, però que plantaríem cara al model de ciutat que defensen els socialistes amb el beneplàcit del seu soci de govern, ICV-EUiA.

Només agafar l’acta de regidors ens vàrem trobar sobre la taula un macroprojecte urbanístic molt agressiu que desindustrialitzava la ciutat amb l’únic objectiu de seguir construint de forma indefinida. Però per a nosaltres el més greu de la reforma del Polígon Centre és que no s’havia informat a gran part de la gent afectada. De manera que ens vam dedicar a informar i denunciar, a presentar mocions al Ple i a demanar pròrrogues per tal que tothom pogués presentar al·legacions amb coneixement de causa.

Gràcies a això la ciutadania va poder defensar els seus drets i un projecte com aquest que pretenia ser aprovat a principis de 2016 –sense que gairebé ningú sabés que podia presentar al·legacions durant les vacances de Nadal- actualment està aturat i està sent debatut en diverses taules formades per tots els agents implicats.

Perquè una cosa ha de quedar clara. Hem vingut per acabar amb la sensació d’impunitat de l’equip de govern. Treballem perquè les coses es facin com cal, perquè es consulti i s’informi a la ciutadania, perquè la gestió de l’Ajuntament i de les seves empreses públiques sigui transparent i correcta. Tenim una feinada.

S’ha acabat fer plans urbanístics ad hoc per construir edificis de set plantes que són un atemptat al sentit comú. S’ha acabat vulnerar els drets dels veïns que fins que no han vist el monstre en marxa no han estat informats de res. S’ha acabat seguir trinxant el territori amb impunitat i sense rendiment de comptes.

Tampoc permetrem que restin impunes davant les mentides i els incompliments. Com poden votar en contra de la nostra moció, que demanava el compromís per construir una pista d’atletisme reglamentària (400m), mentre van explicant que l’atletisme local està content perquè l’Ajuntament farà una pista de 200m sense saber encara on l’ubicarà? És el propi col·lectiu d’atletes i familiars el que rebutja aquesta “solució” cansats de dècades de promeses. Veuen que si amb tot el temps transcorregut només aconsegueixen mitja pista mai n’aconseguiran una de debò.

I la màxima prova que aquest equip de govern ha estat governant amb sensació d’impunitat, però això s’ha acabat, és el cas Inipro. No sabem si s’ha incomplert la legalitat, però sabem que les coses s’han fet prou malament com perquè la Guàrdia Civil entrés al nostre consistori i detingués el seu primer tinent d’alcalde per una suposada trama de corrupció. Nosaltres ja vam detectar que hi havia moviments estranys en la gestió municipal que calia aclarir, per això ho vàrem denunciar a les instàncies corresponents, informació que serà tinguda en compte en les actuals investigacions. El PSC porta molts anys governant Viladecans amb la sensació que això és casa seva, s’ha oblidat que l’Ajuntament és la casa de tots. I nosaltres som aquí per recordar-li cada dia.