Butlletí Municipal

Votar als 16 anys

Les JERC han fet bandera del dret a vot a partir dels 16 anys
Les JERC han fet bandera del dret a vot a partir dels 16 anys | ERC Viladecans
El passat Ple vàrem presentar una moció per a donar suport a l’ampliació de l’edat amb dret a vot, per tal que ja es pugui votar a partir dels 16 anys. Aquesta proposta la vàrem presentar gràcies a l’impuls de les JERC Viladecans (viladecans@jerc.cat) i es va poder aprovar amb els vots del PSC, ICV, VSP i GV-CAP. 
 
Creiem que és important que els drets evolucionin, les lleis s’adaptin a les noves realitats i anem garantint les demandes socials. En una societat envellida on els joves tenen més obligacions que drets, reclamar que puguin votar per sentir-se representats és molt important.  
 
La nostra sorpresa van ser els arguments estrambòtics que van donar els regidors que no hi van donar suport. Des de que la proposta és oportunista perquè els joves són votants potencials d'ERC -per tant, no volen ampliar aquest dret perquè no els voten a ells?- fins a acusar-nos d’adoctrinar la mainada a les escoles, argument falaç de la dreta espanyolista més rància que cal denunciar perquè sembla haver fet fortuna entre il·lustres ignorants. Però una mentida per molt que sigui repetida continua essent mentida.
 
També vàrem haver d'escoltar un grapat de ximpleries més, com infravalorar els joves i la seva capacitat per estar informats i participar. Ja n'hi ha prou de culpar a la joventut de tots els mals i d'estigmatitzar-la, ells són el futur però també el present de Viladecans.