De lluites i abstencions

Imatge de la plataforma Aturem Eurovegas
Imatge de la plataforma Aturem Eurovegas
El passat Ple ens vàrem abstenir en dos temes importants, i ho vàrem fer per responsabilitat. Primer amb la moció que l’equip de govern (PSC+ICV) va presentar demanant un increment del 1.300% del pressupost de la Generalitat al Parc Agrari. Quan el PSC era responsable del Departament d’Agricultura no arribava ni de lluny a aquesta xifra, però ara s’atreveixen a exigir als altres el que ells no van fer quan tenien la responsabilitat i era època de vaques grasses. Qui realment vol lluitar pel Parc Agrari se’l creu, treballa i no calla davant d’amenaces com Eurovegas.

En segon lloc, ens vam abstenir davant l’aprovació inicial del nou projecte urbanístic del Polígon Centre. Hem lluitat molt per impedir l’anterior projecte i estem molt orgullosos del resultat. Hi ha moltes de les nostres al·legacions que han estat incloses i ara la ciutadania està millor informada. Però hem de mirar amb lupa la lletra petita, perquè de moment, continua sense ser el projecte que ens faria estar realment còmodes.

On mai ens abstindrem és en la lluita per a la igualtat entre homes i dones. També per responsabilitat. El 8 de març és una data assenyalada en aquesta lluita, però combatre el masclisme ha de ser una acció quotidiana. Perquè mentre les dones continuem sent convertides en objectes a mode de reclam publicitari, mentre hi hagi disfresses d’infermeres sexis per a nenes de 4 anys o mentre hi hagi una sola víctima de la violència masclista, aquesta lluita no la podrem donar per finalitzada.