Butlletí Municipal

Construint ciutat des de l’oposició

Imatge aèria del Polígon Industrial del Centre
Imatge aèria del Polígon Industrial del Centre
Construir un model de ciutat no només es pot fer des del govern, també es pot fer des de l’oposició. Aportant idees, presentant mocions, negociant i dialogant. El passat mes de novembre vàrem dur al Ple una moció per millorar la informació i la participació ciutadana en els procediments urbanístics, amb l’objectiu d’evitar episodis de gran tensió com els que hem viscut aquest mandat: Polígon Centre, bloc del carrer Pallach, Poliesportiu Centre...

Des de l’equip de govern se’ns va demanar posposar la moció per tal de poder treballar-la i acordar-la. Hem estat mesos negociant. L’objectiu s’ho mereixia. El resultat –la moció aprovada aquest mes d’abril- també, ja que hem aconseguit un canvi de paradigma en la gestió de l’urbanisme a Viladecans: diferenciant els graus d’afectació tot garantint la informació a propietaris i veïns en funció d’aquest grau, sistematitzant els processos de participació i assegurant un mínim de dos mesos per presentar al·legacions.

Un altre acord assolit amb el govern municipal aquest darrer Ple ha estat la creació d’un carnet jove d'àmbit local, una proposta de les renovades Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC). No estem parlant de quelcom físic, sinó del concepte. Aquest carnet tindrà forma d’aplicació mòbil (APP) i inclourà totes les promocions, l'oferta comercial i els serveis destinats a la gent jove. Una ventall de possibilitats que caldrà ampliar i que s'alimentarà a través de la participació del jovent de Viladecans. El carnet ha de ser una eina d’arrelament, d’increment de l’autoestima i dels lligams dels nostres joves amb la ciutat.