Salvem Oliveretes

Plànol de l'última modificació del Pla de Llevant el 2015
Plànol de l'última modificació del Pla de Llevant el 2015 | Ajuntament de Viladecans
Fa molt temps que un lema es va gravar en la meva concepció de model de ciutat: “Salvem Oliveretes”. Vaig començar el meu camí en la política activa quan els regidors d’ERC que em van precedir batallaven contra un projecte urbanístic que liquidava l’espai verd del sector d’Oliveretes amb un nou barri de més de 2.000 habitatges.

Anys i modificacions després, el projecte vigent és l’aprovat pel PSC a finals de l’anterior mandat municipal. Ara concentra els immobles a tocar de la carretera de Barcelona, però la xifra d’habitatges augmenta fins a gairebé 3.000, amb alçades de fins a 10 plantes. A més, l’entramat de carrers trinxa igualment l’espai verd de la falda de Sant Ramon.

Aquest era un repte pendent i obligat per al  nostre grup municipal, però el PDU del Delta i el Polígon Centre ens han impedit dedicar-hi els esforços necessaris. Fins ara. Durant el Ple de maig vàrem presentar una moció per reconsiderar el Pla parcial urbanístic del sector Llevant amb canals de participació ciutadana, perquè –entre d’altres mancances- és un pla impulsat d’esquenes a la ciutadania.  Però el PSC, amb la complicitat del PP i les abstencions de C’s i GV-CAP ho van impedir malgrat que el text només demanava estudiar possibles alternatives. Però estem segurs que no restarem sols en aquesta lluita per repensar un projecte que canviarà definitivament la fisonomia de Viladecans.