Butlletí Municipal

Cultura Al Carrer

Cartell de la 28a edició del Festival
Cartell de la 28a edició del Festival | Ajuntament de Viladecans
Al nostre municipi donem el tret de sortida a l’estiu amb un festival que s’ha convertit en una icona de la ciutat: Al Carrer. Enguany hem celebrat la seva 28a edició. Els nostres carrers s’han omplert de dansa, clowns, equilibristes, música... en definitiva, de cultura.

El primer cap de setmana de juliol Viladecans esclata de vida i és un autèntic orgull viure en aquest indret del Baix Llobregat. Cal felicitar als seus responsables, ja que no totes les vint-i-vuit edicions han estat a la mateixa alçada, i ells han sabut revitalitzar-lo, oferir un programa com el d’enguany amb espectacles de gran qualitat, per a tots els públics i gustos.

I si bé iniciem l’estiu amb una gran festa, també en fem una per acomiadar-nos-en. La nostra Festa Major. La qual ha anat guanyant personalitat gràcies al Mamut (i ara també a la Mamuteta) i la coordinadora d’entitats que el sustenta. Seguint aquest esperit vàrem presentar una moció per crear una comissió de festes, però l’equip de govern va impedir que prosperés.

Un temps després vam descobrir que l’Ajuntament havia iniciat un procés participatiu per tal que els joves de la ciutat escollissin el plat fort musical de les festes. En el darrer Ple, un cop aconseguida la informació sol·licitada mesos abans, vam demanar que de cara al futur milloressin el sistema, ja que només s’han emès 336 vots i entre la desena de grups proposats pels responsables de Joventut no n’hi ha ni un que canti en català. Ni un!