Butlletí Municipal

Perplexitat

L'alcalde Ruiz a la manifestació de Societat Civil Catalana el 29 d'octubre
L'alcalde Ruiz a la manifestació de Societat Civil Catalana el 29 d'octubre
En el passat Ple vam presentar una moció de condemna a la violència policial, la detenció dels Jordis i l’aplicació del 155. Des d’ERC gairebé mai presentem res que no tingui una incidència directa amb Viladecans perquè considerem que és en altres espais on cal abordar segons quines realitats. A nosaltres ens han escollit per millorar la ciutat. Ara bé, quan s’estan vulnerant els drets fonamentals més bàsics entenem que, com a mínim, l’Ajuntament s’ha de posicionar i condemnar-ho.
 
El PSC va evitar donar suport a la moció que, després de negociar, vam dur a votació conjuntament amb ICV-EUiA i VSP. El seu argument és que aquells que vulneren drets són tan culpables com aquells que han garantit que la gent pogués votar l’1 d’octubre. Però ja vam veure pocs dies després amb qui es manifestava el nostre alcalde a Barcelona: amb els executors del 155, els mateixos que van ordenar la violència policial i han dut a la presó a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Al costat de la Falange, VOX i altres grups ultres i feixistes... Quan defensar la unitat d’Espanya et fa obviar aquests companys de viatge, queda clar de quina banda estàs.
 
Durant el Ple també vam defensar una altra moció en què demanàvem una subvenció a l’IBI per a les famílies amb pocs recursos. Ni ICV-EUiA ni el PSC van acceptar la proposta argumentant que la gent necessitada ja compta amb el sistema de serveis socials. Surrealista. Dues mocions perdudes que encara ara ens generen, com a mínim, perplexitat.