Butlletí Municipal

62 blocs de 3 a 10 plantes

Sector afectat pel Pla de Llevant
Sector afectat pel Pla de Llevant | ERC Viladecans
Això és el Pla de Llevant. La construcció d’un barri sencer des del no-res, sense respectar la topografia del terreny, sense continuïtat amb els habitatges de la Torre Roja o Campreciós. 62 blocs de 3 a 10 plantes que canviaran per sempre la fesomia de Viladecans. Nous carrers que trinxaran el sector d’Oliveretes. Un vial de doble sentit i dos carrils per banda que encaixonarà el cementiri municipal i l’ermita de Sales. El Pla de Llevant és això i més.

Des d’ERC ho hem intentat tot per reconduir-lo, però el PSC ha imposat la seva majoria. Amb presses i sense soroll ha aprovat els projectes d’urbanització i reparcel·lació en un temps rècord, sense consultar a la ciutadania ni els veïns dels barris més propers. És un Pla que ve de lluny, que es remunta als anys 90 i que només l’esclat de la bombolla immobiliària va aturar. Avui ja espera les primeres retroexcavadores afavorit per la gentrificació que expulsa cada vegada més veïns de la ciutat de Barcelona.

Però hi havia alternativa, tal com va demostrar la proposta del Centre d’Estudis Urbanístics de Viladecans (CEUV). Amb menys sostre edificable, menys carrers, més espais verds, amb una edificació menys divergent respecte els barris actuals o un soterrament parcial del vial de cornisa. Res de tot això s’ha tingut en compte i Vimed ja té barra lliure per vendre els terrenys municipals de Llevant al millor postor. Per cert, empresa pública amb més de 56 milions d’euros de deute acumulat. Lliguem caps?