Repensem Viladecans

Avancem cap a un nou Viladecans

| ERC Viladecans / Jaume Muns
Vivim temps convulsos on ja no només es pretén fer política a cop de titular, sinó a cop de piulada. On sembla que cal ser el més demagog o histriònic per aconseguir uns quants vots. On sembla que només és necessari apel·lar a les emocions més primàries per reclamar l’atenció de la ciutadania. I tot això té com a conseqüències l’acceleració, la manca de reflexió, la cerca del resultat immediat, la incapacitat de presentar projectes sòlids que vagin més enllà de l’endemà.

Em presento a les eleccions municipals encapçalant un projecte que fuig de tot això. El 2015 ja vàrem dir que mai enganyaríem a la gent, que seríem honestos malgrat el que haguéssim de plantejar fos desagradable o impopular. Perquè sempre, sempre, preferirem dir una veritat incòmoda a enganyar als nostres veïns. I en aquest camí em mantinc, ens mantenim.

Les xarxes socials són per a nosaltres una via de comunicació bidireccional, una manera de fer arribar al màxim de gent les nostres propostes, així com de rebre les crítiques i idees que la ciutadania consideri oportunes. La demagògia i l’histrionisme no és el nostre estil, perquè no fem un programa d’entreteniment, sinó política, i això requereix d’una gran responsabilitat. I les emocions les transmetrem sempre que calgui, i pararem atenció al patiment, a la il·lusió, al desig dels nostres conciutadans. Perquè empatitzant és l’única manera d’entendre quines decisions cal prendre.

Aquest és el nostre com. Però, per fer què? Per avançar cap a un nou Viladecans. Portem anys, entre tots els que heu volgut participar, repensant quina ciutat volem. Quin model de ciutat és necessari. Quins canvis calen en l’urbanisme, en la gestió de l’Ajuntament, en el patrimoni, en l’esport, en el medi ambient... Què cal fer per tal que tothom se senti partícip d’aquesta ciutat, que ningú se senti exclòs: joves, gent gran, parelles joves amb infants, famílies diverses, nouvinguts, persones amb diversitat funcional...
 
I gràcies al treball dels tres regidors d’ERC que estem al consistori des de 2015, i amb l’herència dels que ens van precedir, hem començat a caminar en aquest sentit. Des de l’oposició hem provocat canvis importants per al nostre municipi, però, sobretot, per a tota la ciutadania. Hem acabat amb el monopoli al tanatori, hem ampliat la informació ciutadana en els plans urbanístics i hem dotat de més accent social les polítiques municipals amb mesures com el suport a les persones refugiades, entre bastants altres objectius assolits. Imagineu-vos quan tinguem encara més capacitat d’incidència. Imagineu-vos quan siguem nosaltres els que governem.