Repensem Viladecans

Quatre anys aprenent

Reunió de l'equip de campanya d'ERC Viladecans
Reunió de l'equip de campanya d'ERC Viladecans | ERC Viladecans

Aviat acabarà el mandat municipal i ens embarcarem en una nova aventura que esperem estigui encara més carregada de reptes i responsabilitats. Perquè l’aprenentatge adquirit durant aquest temps ens fa estar encara més segurs de la nostra capacitat de ser motor per avançar cap a un nou Viladecans.

Han sigut quatre anys durs, amb un context nacional convuls que ens ha trasbalsat amb fets que crèiem que restaven en èpoques pretèrites. Quatre anys treballant tant bé com hem sabut en coherència a tot allò que defensem. Construint un model de ciutat i forçant canvis sobre els quals us hem anat informant puntualment a través de diversos canals, com aquesta mateixa revista. Defensant una gestió basada en l’ètica i la bona pràctica com amb la denúncia dels fets vinculats al cas Inipro, encara sota secret de sumari.

Però també hem perdut moltes propostes. Com fer un catàleg de patrimoni i una ordenança del paisatge urbà. Establir clàusules socials en la contractació de l’Ajuntament, elements de progressivitat en els impostos municipals o recuperar el servei de recollida selectiva porta a porta de comerços i hostaleria. Estudiar com crear un pàrquing de caravanes per a fomentar el turisme al nostre territori. Solucionar el problema dels agrupaments escoltes que no disposen de local propi. Disposar d’una comissió de festes perquè l’organització de les Festes Majors sigui més participativa. Salvar el Poliesportiu del Centre o acabar amb “l’edifici de la vergonya”.

Al principi creus que perdre aquestes votacions són batalles perdudes i resultava molt frustrant. Però l’experiència és un grau i te n’adones que malgrat no guanyis una votació, la feina no es perd. Perquè fas sentir acompanyada a la ciutadania i contribueixes a apoderar-la, canvies paradigmes i fins i tot provoques que l’equip de govern acabi fent per la porta del darrera allò que tu proposes. Alguns exemples: estudiar la municipalització del servei de recollida de residus, promoure un procés participatiu sobre la reforma de La Rambla o posar semàfors a l’avinguda Segle XXI.

Ara bé, segur que també hem comès errors. I vull aprofitar aquestes línies per demanar perdó. Perdó per si en algun moment creieu que no hem estat prou a l’alçada. Però, sobretot, per no haver pogut arribar arreu. La feina és ingent i quan vols fer les coses ben fetes i no tens dedicació exclusiva a la regidoria, no pots fer tot allò que potser caldria. Allò urgent sovint passa per davant d’allò necessari. I hem hagut de deixar per al final accions com els #FemBarri, els #FemCiutat i els #FemSectorials. Unes accions que, a mi particularment, m’estan enriquint moltíssim i estic aprenent multitud de coses gràcies a les vostres aportacions, reflexions i propostes. Per això em comprometo a mantenir en el temps aquesta mena d’accions.

Perquè escoltant a la gent ajudes a perfeccionar, complementar i farcir de noves idees el nostre projecte de ciutat. Aquell que es fonamenta en els valors republicans, para atenció a les petites coses i té en compte la diversitat de la seva ciutadania. Un model que considera la ciutat com un espai de cohesió, dinàmica i viva socialment, enlloc d’un terreny on només coexistim.

I en coherència amb tot això, i molt més que podreu veure en el nostre programa electoral i amb tota la feina feta al llarg d’aquest mandat, ens comprometem tots i cadascun de nosaltres a seguir aprenent i seguir treballant perquè la nostra ciutat sigui aquell lloc on tothom, sigui qui sigui, senti que val la pena viure-hi.