Butlletí Municipal

(In)civisme i descans

El parc infantil a la Rambla Modolell
El parc infantil a la Rambla Modolell | Google View

Al Ple de març des d’ERC som portaveus dels neguits dels veïns, en aquest cas pels sorolls de nit i els problemes a l’hora de dormir. D’una banda, a la plaça de la Baronia de l’Eramprunyà, al barri Sales, on fa mesos l’Ajuntament va instal·lar uns timbals i un gronxador cistella objecte de l’incivisme d’un grup de joves. De l’altra, a la part baixa de la Rambla Modolell, on la conjunció entre terrasses i parc infantil comporta xivarri més enllà de la mitjanit.

En el primer cas l’equip de govern confia la solució al pas del temps (!) i a les agents cíviques que, ai las, no treballen quan es produeixen les molèsties. Demanem que s’inutilitzin de nit els elements de la discòrdia, com ja succeeix amb les tirolines del Torrent Ballester. En el segon cas es barreja certa laxitud amb els horaris dels bars amb rutines com llençar les ampolles de vidre quan és hora de dormir. Per això reclamem a l’Ajuntament que recuperi el servei de recollida de residus porta a porta. I que reactivi el procés participatiu de la Rambla per buscar una solució que satisfaci als afectats sense que les terrasses hagin de desaparèixer. La convivència és complicada, però la inacció comporta segur més malestar.

O si no haurem de fer com a Santa Coloma de Gramenet, que han recuperat la figura del sereno per pal·liar la sensació d’incivisme a les nits que es respira als carrers.