Butlletí Municipal

És l’hora de fer política

Com sabeu, poques vegades portem a Ple qüestions sense  un impacte directe a la ciutat i que no es puguin resoldre o gestionar des del propi Ajuntament o amb el suport d’altres institucions. Conseqüentment, poques vegades utilitzo aquesta columna per tractar quelcom que transcendeixi el nostre terme municipal. Ara bé, l’hora és greu. Algunes bones persones passaran el seu tercer Nadal lluny de la família i els condemnen a fer-ho durant més d’una dècada.

Però la sentència és la punta de l’iceberg, allò més impactant, la part visible. Mentrestant, hi ha molts drets que estan sent vulnerats. El dia abans del Ple d’octubre, per exemple, efectius policials van intentar detenir de forma il·legal dues persones que s’havien manifestat pacíficament a la nostra ciutat. Vergonyós. Per això des d’ERC vam presentar una moció de rebuig a la sentència i al retrocés en drets civils i polítics que estem patint, perquè calia una reflexió a nivell local i agraïm haver pogut consensuar-la amb Viladecans en Comú i Podem. Fer política, enlloc de partidisme, sempre serà el nostre camí.

Cal que tothom deixi els interessos de partit, el curterminisme i el tacticisme; i es comenci a fer POLÍTICA. Així, en majúscules. Que les esquerres recordin que ho són, siguin valentes i dignes de les seves sigles. Perquè només existeixen dos futurs a mig termini: o la ultradreta  governa a l’Estat espanyol o hi ha un referèndum a Catalunya. Atès que ja hem vist què succeeix quan deixen marcar l’agenda política als hereus del franquisme, només ells en surten beneficiats.