Butlletí Municipal

Salvem Can Sellarès

ERC va organitzar una xerrada informativa pels veïns de Can Palmer el 30 de novembre.
ERC va organitzar una xerrada informativa pels veïns de Can Palmer el 30 de novembre. | ER

Comencem any i ho fem amb els mateixos mals. Aquesta vegada a Can Sellarès on el govern de Carles Ruiz promou una “millora urbana” que inclou la construcció de 238 habitatges i encaixona l’antiga masia amb blocs de fins a 9 (!) plantes. El pla urbanístic en exposició pública fins fa poc redueix un espai obert i d’equipaments, un espai històric, que esponja un barri densament poblat com Can Palmer.

Veiem una vegada més com el consistori vol privatitzar terrenys públics per construir set blocs de pisos al llindar de l’avinguda de la Riera de Sant Llorenç. És la mateixa recepta que ja hem vist abans al Pla de Llevant o a l’antic Poliesportiu del Centre. En aquest cas, però, el 99.5% del sòl és propietat dels ajuntaments de Gavà i Viladecans, reconduir-lo depèn només de la voluntat política i per això hem presentat al·legacions.

Can Sellarès és una illa necessària d’esport i esbarjo, amb serveis molts d’ells en desús, abandó o manca de manteniment després d’anys d’oblit com l’antiga piscina descoberta. I si és cert que el pla preveu una nova sala polivalent i un nou camp de futbol, també ho és que desapareix la pista de bàsquet, la pista de futbol sala, espai obert o la piscina. Des d’ERC també ens preocupa molt la desnaturalització de la masia històrica i el seu entorn. Un immoble del segle XV declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) fa menys d’un any.

El Can Sellarès que ha arribat fins avui és fruit del pas de moltes generacions i de la nostra història inseparable amb Gavà. Fa gairebé 70 anys que exerceix com a centre neuràlgic d’activitats a l’aire lliure primer per als treballadors de la Roca i més tard per a tothom. Un pulmó d’oci que ara està en joc.